Originele dates onder de 10 euro

Lifestyle door Rosanne
Perfect voor wanneer je even op budget bent, of gewoon wat leuks wil plannen. Want dates, daar is iedereen toch dol op? Maar soms zit je gewoon zonder inspiratie. Daarom komen wij om de hoek kijken en hebben de leukste uitgezocht!

Om altjid maar naar die bioscoop te gaan of samen tv kijken is ook zo saai. Daarom deze tien cheap ass date-ideeën. Vul de lijst gerust aan als je er meer weet!


Het fotospel- met plakboek

Maak foto’s van zo’n beetje alles wat jullie doen ( niet te dirty denken he…). Maak lekker veel selfie’s, duik een photoboot in en laat je nichtje die toch best wel mooie foto’s maakt jullie onder de lens nemen. Daar ben je al wel eventjes zoet mee! Daarna kiezen jullie de allerleukste uit en plak je die samen in een plakboek. Schrijf er jullie gekste en leukste momentjes bij. Zo zoet dat je spontaan gaatjes krijgt. <3

Striptease game night

Best kans dat jouw kerel dol is op games en dat jij ’t eigenlijk maar mwah mwah vindt. Daarom mag jij tijdens deze date uitkiezen wat jullie gaan spelen. Tik een goedkoop playstation spelletje op de kop en ga lekker tegen elkaar racen. De verliezer moet een kledingstuk uittrekken! Je kunt natuurlijk ook ouderwets naar de bordspellen grijpen of een spelletje (strip) poker spelen.

Stukje rijden

Vaak zien we elkaar wel, maar zijn we bezig met onze telefoon, de tv of verplichtingen. Ga daarom lekker één keer per week een stukje cruisen in de auto. Zo zie je je omgeving ook eens goed en heb je tijd om weer eens echt met elkaar te praten. Ben je sportief? Ga dan lekker samen fietsen of lopen! Elkaar echte, onverdeelde aandacht geven is toch de allerleukste date ever?

Picknick

Als je dan toch een stukje gaat rijden kun je die picknickmand ook afstoffen. Koop wat lekkere dingetjes of bak ze lekker zelf! Kleedje mee en gaan. Enne, als het regent is het ook best schattig om onder een afdakje te gaan zitten met een kaarsje erbij. Of gewoon in de auto of op bed. Dan mag hij het toetje zijn.

Samen vrijwilligerswerk doen

Het kost je niks en je helpt er ook nog eens anderen mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een middagje helpen in het asiel? Kun je samen nog lekker met kittens knuffelen ook. Of help mee met de jaarlijkse verkoop van het bejaardenhuis door samen achter een kraampje te staan.


Kook samen iets uit een ander land

Hang een wereldkaart aan de muur en haal de dartpijltjes maar tevoorschijn. Om te beurt mogen jullie een keertje gooien. Van de twee landen die tevoorschijn komen maken jullie samen een heerlijk 2-gangen diner! Gyros met als toetje tiramisu? Waarom ook niet.

Ga in een restaurant alleen een voorgerecht of toetje eten

Samen ben je een stukje lopen en eigenlijk lust je wel wat. Ga in een restaurant voor een voorgerechtje of juist een toetje! Niet duur, maar wel erg lekker zo’n carpaccio als snack.

Film-of seriemarathon

Als niet zoveel zin hebt om erop uit te gaan dan kun je natuurlijk ook lekker thuisblijven en een marathon houden. Bak samen wat popcorn en haal van de overige centen nog meer drinken en snacks. Daarna Netflix aan en gaan met die banaan. Inspiratie nodig? Hier wat leuke series om te kijken met je vriend.

Schilder, teken of knutsel elkaar

In een creatieve bui? Het is ook ontzettend leuk om elkaar te tekenen of te schilderen. Om het nog romantischer te maken kun je elkaars leukste eigenschappen erbij schrijven. Maar wie zegt dat het bij papier moet blijven? Als hij jou wil figuurzagen dan mag dat ook. Of voor de computernerd mag hij je ook best na maken in de Sims, doe er dan maar gelijk jullie toekomstige gezinnetje bij.

 Maak een date-jampotje

Ga zelf aan de slag met het verzinnen van dates en doe ze in een jampotje. Zo ziet je nooit meer om ideeën verlegen. Schrijf gewoon alles op wat jullie leuk vinden om te doen en stop het in de pot. Voor inspiratie kun je hier kijken.
 
Wat zijn jouw tien euro date-ideeën?