Zucht: het leven is moeilijker voor knappe mannen

Werk & studie door Rosanne

Ja, je hebt de titel goed gelezen. Je hebt een heel zwaar leven als je een hunk bent, althans volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek. Want wie een superlekker ding is, kon weleens veel moeite hebben om een baan te vinden.

Stiekem zijn we stikjaloers op hele knappe vrouwen én mannen. Hunks komt immers toch alles aangewaaid? Not fair, not fair at all. Maar nu blijkt dus uit wetenschappelijk onderzoek van de University of Maryland dat iemands hunkyness een groot obstakel is bij het vinden van een baan.


Sales

Best verrassend toch? Wij dachten altijd dat wie mooi is, vast makkelijker een baan kan vinden. Er wordt zelfs al geadviseerd om een pasfoto bij je cv te doen. Mannen (en ook vrouwen) zouden namelijk fijner zijn om tegenaan te kijken en dus ook fijner om mee te werken als ze knapper zijn. Nu blijkt die redenering totaal niet te kloppen, omdat hunky mannen minder snel worden aangenomen. Voornamelijk in een competitieve omgeving, zoals sales, hebben onze hunks het zwaar, schrijft New York Magazine. HR-medewerkers zouden zich vaak bedreigd voelen door aantrekkelijke mannen, waardoor ze hen minder snel de baan geven.

Domme blondjes

Uit een eerder onderzoek bleek dat knappe mannen vaker meer verdienen en ook nog eens succesvoller zijn in het sluiten van grote deals. Hunks worden daarom als meer competent gezien. Mooie vrouwen daarentegen niet. Misschien dat dat komt door het ‘domme blondjes effect’? Mits de hunky mannen en vrouwen überhaupt aan een baan kunnen komen.

Hoewel het huidige onderzoek alleen is uitgevoerd onder mannen, zal het ons niks verbazen als het ook voor vrouwen geldt. Dus ben je superknap, maar zit je zonder werk? Misschien is het dan toch handiger om de make-upkwast met rust te laten en even iets minder 'hot' te zijn. Pfoe: het zware leven van een lekker ding. 

Heb jij last van je goede looks?