Mama
Mama

Hannah: 'Ik loog tegen mijn vriend dat ik de pil nog slikte'

Reageer20 0


Wat doe je wanneer jouw vriend niet aan kinderen toe is en jij wel? Hannah wist daarop het antwoord wel: "Ik moest en zou een kind. Dan maar zonder zijn goedkeuring." Lees hier haar verhaal waarin zij haar vriend voorloog.

Hannah (27) had altijd al de wens om vroeg moeder te worden. Alle vrouwen in haar familie en vriendenkring waren rond hun twintigste al moeder, dus voor Hannah was het ook vanzelfsprekend om vroeg een baby te krijgen. “Het liefst was ik al moeder toen ik achttien jaar oud was. Maar toen had ik nog geen vaste relatie. Ook vond ik het belangrijk om mijn kappersdiploma te halen en dus bleef ik nog even verder dromen van een baby in mijn armen.”

Toen Hannah 21 jaar was kreeg zij een vaste relatie en ze wist dan ook al snel dat ze zwanger van hem wilde worden. “Ik was ontzettend verliefd op Bas en vond hem natuurlijk de ideale vader voor mijn toekomstige kind(eren). Bas was toen 28 jaar oud en wilde ook graag kinderen. Maar pas na een tijdje, wat zelfs met mijn rammelende eierstokken ook best logisch was. We waren tenslotte nog maar een korte tijd samen. Ik besloot mijn wens even naast mij neer te leggen en eerst elkaar echt goed te leren kennen. En hoe kon dat nou beter door samen mooie reizen te gaan maken en de leukste avondjes uit te hebben. Dit zou natuurlijk nooit kunnen wanneer wij al gelijk aan kinderen begonnen waren.”


In de jaren die erop volgden hadden Hannah en Bas een aantal keren een gesprek gehad over kinderen. Bas gaf altijd een jaartal aan waarin hij wel kinderen wilde, maar die jaren gingen altijd weer voorbij en nog steeds was hij er niet klaar voor. “Dan zei hij bijvoorbeeld dat hij in 2011 wel wilde beginnen, maar ondertussen was het dan al 2012 en was er nog steeds niets gebeurd. En toen was het na een paar keer hetzelfde liedje alweer begin 2014.”

De relatie tussen Hannah en Bas werd slechter en slechter. “Ik zei tegen Bas dat hij mocht kiezen: nu kinderen of het was uit. Hij zei dat hij er even over moest nadenken. Dat was voor mij duidelijk. Ik pakte snel mijn kleding bij elkaar en vertrok. Bas stond al snel bij een vriendin van mij op de stoep  – daar verbleef ik die periode tijdelijk  –  om te zeggen dat het hem heel erg speet. Dat hij wel kinderen met mij wilde en dat hij niet zonder mij kon. In de uren daarna hadden we eindelijk weer eens een goed gesprek gehad. We hadden besloten om halverwege 2014 voor een baby te gaan, samen! Ik was blij en zo had hij zeker nog een half jaar tijd om zich erop voor te bereiden dat hij – als het ons natuurlijk mee zou zitten – snel papa zou worden.”

Weer niet 
Zoals Hannah ergens al had verwacht, gebeurde er halverwege 2014 nog niets. "Ik vroeg aan Bas welke maand ik met de pil zou stoppen. Daarop kreeg ik het antwoord: ‘Uhhh… Gewoon niet?' Ik was zo boos! Hij wist dat het mijn grootste droom was om moeder te worden, maar hij dacht helemaal niet aan mij. Ik besloot mijn pilstrip gewoon in de prullenbak te gooien en zou ‘per ongeluk’ zwanger worden. Dan maar zo. Ik loog hem voor, maar hij loog mij eigenlijk ook al jaren voor door mij aan het lijntje te houden. Als hij niet elke keer een jaartal zou zeggen, zou ik ook geen hoop meer hebben. Dan had ik waarschijnlijk al lang mijn relatie uitgemaakt en een man gezocht die wel snel kinderen zou willen.’

In de maanden die daarop volgden, werd Hannah niet zwanger. “Ik denk dat mijn lichaam nog moest ‘ontpillen’. Ook hadden we niet echt veel seks. Het gaf mij in ieder geval rust dat ik niet meer aan de pil was. M’n lang gekoesterde droom zat er hopelijk snel aan te komen.”

 

 


En de droom van Hannah kwam uit… Op nieuwjaarsdag stond ze met een positieve zwangerschapstest in haar handen. "Ik had tranen in mijn ogen. Zo blij was ik. Het jaar kon voor mij niet beter beginnen. Maar hoe ging ik het Bas vertellen? Ik besloot het nog even voor mij te houden, een paar weken ofzo. Eerst maar even bedenken wat ik ging zeggen. Voor mezelf had ik wel al besloten dat ik het zou houden, ook al zou Bas er niet blij mee zijn. Als hij geen contact wilde hebben met zijn kind, ook prima. Dan zou ik het gewoon helemaal alleen doen."

Hannah had tegen een aantal vriendinnen gezegd dat ze d’r pilstrip weg had gedaan. Eén van die vriendinnen was zo ‘aardig’ geweest om het tegen Bas te zeggen. “Bas kwam een aantal dagen nadat ik een positieve test in mijn handen had naar mij toe. Hij vroeg of het waar was dat ik mijn pilstrip weg had gedaan. Ik had geen zin om te liegen en besloot maar gelijk te zeggen dat ik zwanger was. Hij schrok… Hij trok echt lijkbleek weg.”

In de dagen daarna ontliep Bas Hannah de hele tijd. Hij wist zich geen houding te geven en Hannah ook niet. “Na drie dagen zei hij eindelijk weer eens wat. 'En waarom heb je dat niet in samenspraak gedaan?’ Ik legde hem uit dat ik klaar was met al die onzinsmoesjes van hem en dat hij gewoon eerlijk had moeten zijn dat hij geen kinderen wilde, of in ieder geval niet op de termijn die hij mij beloofde. Toen vertelde hij dat hij gewoon bang was.”

Inmiddels is Hannah al bijna op de helft van haar zwangerschap. Bas is eraan gewend en is elke dag een beetje meer blij dat hij vader wordt. “Ik heb geen spijt van mijn keuze om de pil weg te gooien. Ik zou het zo weer doen…”

 

 

 

 

 

Lees ook onze andere real life-verhalen.

 

 

 
Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@ze.nl o.v.v. real life verhaal. 
Reageer20 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 20 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • jake009

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft echt mijn leven slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was kapotgeslagen en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om te vragen voor haar vergiffenis, maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar maar ze wees ze af, ik kwam later in contact met een vriend die me aan lord Bubuza voorstelde de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake naar me terug zal komen in de volgende 12 tot 16 uur alleen als ik strikt aan zijn instructies houd die ik heb gedaan en het niet tot 16 uur was dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, was ik verbluft en wist niet wat ik moest doen zeg maar alle glorie aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken ... Heb je zaken slechter dan m ine? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396...!!!

 • Annabell

  Zo zeg, wat een reacties! Lekker gemakkelijk hoor, om zo eventjes over iemand anders te oordelen... Iedereen is toch anders? Jij doet misschien dingen die Hannah niet zou doen. Laat iedereen alsjeblieft in z'n waarde!

 • Cthesun

  Echt, twee woorden. Arm kind. Dit zal echt een goede komende 20 jaar van zijn/haar leven worden, als de ouders zo veel liefde naar elkaar hebben. Misschien is het een goed idee in relatietherapie te gaan? Het klinkt namelijk niet echt als een gezonde dynamiek in een relatie. Doe het nu, voordat het te laat is, en gun je kind alsjeblieft een liefdevolle toekomst waarin hij/zij geen trauma overhoudt aan de relatie van mama en papa.

 • dianaf

  Als ik het zo graag zou willen en mijn man niet, dan zou ik voor mijzelf kiezen en het uitmaken. Want op deze manier zou ik mij altijd afvragen of hij het echt wel wil. Ook leuk als het op een gegeven moment minder gaat in de relatie. Ik durf te wedden dat het bij een hele heftige ruzie vast naar voren komt qua onbetrouwbaarheid ed.

 • Jilliebean

  Ik vind het echt wel raar dat er nog mensen hier zijn die er positief op reageren... Wat voor relatie heb je als je over dergelijke essentiële zaken tegen elkaar liegt? Hoe kun je zo'n beslissing (die zijn hele leven volledig verandert) voor hem maken? Hier kan ik totaal geen begrip voor opbrengen.

 • Anoniem

  Gefeliciteerd met de zwangerschap! Je bent op een zeer mooie leeftijd om zwanger te worden.
  Natuurlijk is het niet juist om zo'n beslissing in je eentje te maken. Gelukkig is het bij jullie wel goed gekomen. Steeds meer mannen durven niet meer aan de kinderen en wachten liever tot ze ergens in de dertig zijn, als het geen veertig is. Eerst natuurlijk veel leven. Meer individualisme. Een kind "moet" overal in en bij passen. Jammer genoeg wordt hier te weinig rekening met de vrouw gehouden. Vrouwen worden steeds later zwanger. Terwijl zwanger worden tussen je 19de en 30ste jaar het meest optimaal is. Zowel voor jezelf en voor je kind.

 • Lausjeee

  Ik vind dit ook niet kunnen hoor. Je moet er beiden achter staan. In dit geval heeft ze geluk dat hij toch bijdraait maar niemand die denkt aan wat het kind ten goede komt. Opgroeien met twee ouders is nog altijd beter dan opgroeien in een een-ouder-gezin. Ik snap dat ze pissig is omdat hij haar aan het lijntje houdt maar dan nog. Je kan niet zomaar iemand het ouderschap opleggen.

 • Ilse

  Ik vind het vooral erg bijzonder hoe iedereen zo gemakkelijk zijn oordeel trekt! Jeetje zeg...

 • Anoniem

  Jij gaat echt een goede moeder worden zo te lezen. Hoe ga je dat je kind vertellen "papa wilde je niet maar mama heeft hem voorgelogen en toen moest ie wel".

 • chrissy

  Hannah, gefeliciteerd met je zwangerschap!
  Ik hoop voor jullie dat jullie samen gelukkige ouders worden.
  Fijn dat je man er steeds blijer mee is, dalijk kan die niet meer zonder! Geniet er van samen

 • Anoniem

  Ik ben waarschijnlijk de enige die achter Hannah staat. Ja, het was onverstandig van haar om zonder overleg zwanger te worden. Maar deze zwangerschap kwam niet uit de heldere hemel vallen. Waarschijnlijk zou hij met de seks zijn gestopt als hij wist dat ze niet aan de pil zat.

  Bas hield haar jarenlang aan het lijntje over het krijgen van kinderen. Zij verliet hem zelfs en hij haalde haar terug met de belofte dat ze het halverwege 2014 zouden gaan proberen. Dan kan je gewoon verwachten dat een vrouw met een kinderwens vroeg of laat zwanger is! Daar komt dan echt niks meer tussen.Het is hetzelfde als een hond een bot voorhouden en verwachten dat hij niet gaat happen. Als elke vrouw gaat wachten totdat mannen "er klaar voor zijn" dan worden de helft van de kinderen nooit geboren.

  Ik zou het pas onverstandig vinden als ze na een relatie van drie maanden, zonder overleg te hebben gepleegd zwanger zou zijn geworden, maar het gaat om een vaste relatie van jaren. Bovendien is hij allang in de 30, het gaat niet om een jonge jongen van 20.

  Die "vriendin" van Hannah zou mijn vriendin in elk geval niet zijn. Wat een *** zeg!

 • Anoniem

  beste hannah,
  ten eerste gefeliciteerd met jullie zwangerschap!
  hoewel ik geloof dat t beter was geweest wanneer het jullie keuze was geweest - ik begrijp dan ook de eerdere reacties.
  aan de andere kant begrijp ik jou ook wel. ik zou ook graag willen beginnen met kinderen maar mijn man nog niet. wel hebben wij er voor gekozen om eerlijk naar elkaar te zijn hierover. mijn man heeft ook angsten wat betreft vader worden. door hierover te spreken en hem te betrekken in mijn cyclus helpt volgens hem. wij doen aan perodieke onthoudingen plus in de vruchtbare dagen een condoom. hij neemt mijn tempratuur op iedere ochtend waardoor hij ook beter inzicht krijgt in hoe t vrouwenlichaam werkt. mijn tip voor jou: betrek je partner zoveel mogelijk in deze periode van zwangerschap. wellicht neemt t de angst af en kan ook hij zich voorbereiden om papa te worden.
  in de toekomst zul je er zelf achter komen of dit de juiste keuze was, daar kunnen wij niet over oordelen. wel hoop ik dat t bij de 2e anders gaat. ik denk alleen dat je er beter eerst over had kunnen praten.
  gelukkig wilt je partner je steunen!
  ik wens jullie t beste

 • Verena Veronio Ofzoiets

  Ik heb hier gewoon geen respect voor. En dan ook echt er word verwacht dat ik in de twintig een kind krijg. Kom op zeg meid ga eerst na school toe voor je je voortplant..

  Dit zijn echt van die vrouwen die erna lopen te zeuren dat de vader hun heeft laten zitten waardoor het kind later denkt fuck u daddy. Dus bij deze heb je geluk gehad met zo vent want ik ken er genoeg die hadden gezegt oké jij wilt het ik niet, dan zoek je het maar uit.

 • wndaaa

  Walgelijk dat er niet wordt nagedacht over het kind dat jullie krijgen. Als jullie niet eerlijk naar elkaar kunnen zijn, dan zit er duidelijk iets niet goed in jullie relatie. Wat een fijne situatie voor een kind zeg.

  En hij is dan misschien iemand die wel bij je is gebleven, maar hij had er ook voor kunnen kiezen om weg te gaan. Het laatste wat je wilt is toch dat een kind een van zijn ouders moet missen.

 • Anoniem

  echt ziekelijk! egoisme van de bovenste plank dit. ik lees alleen maar IK IK IK maar niet wat je het kindje voor toekomst te bieden hebt. ik WALG echt van mensen die er op deze manier iemand inluizen.

  leuk voor het kind weten dat je je vader je niet wilde en dat moeder met een leugen jou op de wereld heeft gezet

 • 185natas

  Heavy shit! Maar ik bekijk beide kanten anders want ik zie een vrouw die erg wanhopig is en voelt soort druk. En andere kant, die man was gewoon bang en dacht niet na door datums te geven. Ik wil niet goed praten maar allebei hadden moeten open kaart spelen. Het is erg wat zij heeft gedaan maar het is ook erg voor haar want hij gaf haar valse hoop. Dat is even erg, vind ik.

 • Lindy90

  Hier kan ik nou zo kwaad om worden! Ze heeft geluk dat hij het accepteert, maar ze had zomaar iemands leven kunnen verwoesten. Ik hoop dat andere meiden hiervan leren, dit kun je gewoon echt NIET maken.

 • Chantal

  Ik snap hier ook geen hout van. Blijkbaar dacht er helemaal niemand aan het kind. Een kind verdient ouders die BEIDE voor het kind willen en kunnen zorgen en van het kind houden. Natuurlijk kan je op den duur altijd uit elkaar gaan, hoe triest dat ook is, maar zorg in ieder geval dat het beginsel (je relatie en je keuze) goed is. Triest dit.

 • Anoniem

  'Hij dacht helemaal niet aan mij' Nou zo te zien dacht zij ook helemaal niet aan hem. Houd ze eigenlijk wel van hem of maakt het haar echt niet wie de vader van haar kind word? Ik vind dit eigenlijk een beetje triest om te lezen.

 • Tessabuddy

  Sorry, ligt het aan mij of is dit echt te belachelijk voor woorden!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen