10x series om met je familie te kijken

Media door Rosanne
Heerlijk met z’n alle op de bank series kijken, het kan een echte bonding time zijn voor je gezin. Maarja, als er voortdurend seks en bloed over het beeldscherm glijdt is dat een beetje ongemakkelijk. Daarom 10x family proof series!

 
Of je nu samen met je moeder detectives wilt kijken of even cool wilt doen bij je neefje, deze series zijn het kijken waard.
 
Merlin
Voor wie:  Kinderen, tieners en volwassenen
Waarom: De serie heeft veel humor en avontuur en is erg leuk als je van fantasy houdt. De special effects zijn overduidelijk nep, wat fijn is omdat het dan ook niet eng is. Het verhaal zelf is erg goed en je blijft geboeid. Echt een serie die leuk is voor heel de familie.


Once upon a Time
Voor wie:

Kinderen, tieners en volwassenen
Waarom: De ouderwetse sprookjes worden ineens in een heel ander daglicht gezet met deze serie. Er zit alles in wat een goede serie nodig heeft: avontuur, romantiek en spanning. Hij is fijn om met kinderen te kijken omdat hij niet eng is maar er zit ook genoeg humor in dat volwassenen en tieners zich prima vermaken.


True Detective
Voor wie

: Volwassenen
Waarom: Zelden bestond er een politieserie die zo steengoed was als True Detective. Je zit continu op het puntje van je stoel. De serie is wel creepy en behoorlijk realistisch en daarom niet geschikt voor kleintjes, maar wel erg leuk om te kijken met je misdaadserie verslaafde moeder. Let op: er zit één seksscene in en de moorden zijn best heavy. Toch raden we hem aan omdat hij zo gruwelijk goed is. 


Ugly Betty
Voor wie

: Vrouwelijke-  tieners en volwassenen
Waarom: Betty Suarez gaat op zoek naar echte schoonheid. Zelf is ze helaas toch wat minder aantrekkelijk. Dit levert hilarische taferelen op wat zorgt voor uren vermaak voor jou, je moeder, je zusje en je vriendinnen. Mannen gaan deze serie wat minder leuk vinden, tenzij ze in contact staan met hun vrouwelijk kant.


Switched at Birth
Voor wie

: Tieners en volwassenen
Waarom: De levens van twee tienermeiden worden compleet op hun kop gezet wanneer ze erachter komen dat ze bij de geboorte verwisseld zijn. Het is fascinerend om te zien hoe de meiden en hun familie proberen om te gaan met de nieuwe situatie. Leuk voor tieners, volwassenen en daarnaast ook erg leuk om met een vriendinnengroep te kijken.


Avatar: de legende van Aang
Voor wie

: Kinderen en volwassenen
Waarom: In een wereld die verscheurd wordt door elementenmagie moet een jongen zijn lot als Avatar vervullen. De serie is een animatie, maar daarom niet minder leuk! Er zit oprecht een goed verhaal in dat zowel kinderen en volwassenen erg leuk gaan vinden. Daarnaast is het ook gewoon grappig en zit er spanning en avontuur in de serie. Voor tieners is het nog maar even afwachten of ze zitten te wachten op een animatie, maar als ze het leuk vinden, waarom niet?


The Big Bang Theory
Voor wie

: Tieners en volwassenen
Waarom: Deze serie is overladen met prijzen en terecht. Het plot is hilarisch: een knap meisje komt tegenover twee ontzettende nerds te wonen. Erg leuk om samen met je familie te kijken, al is de humor voor kinderen misschien nog te lastig. De afleveringen duren ongeveer 20 minuten. Fijn voor als je niet te lang aan de buis geplakt wilt zijn. 


How I Met Your Mother
Voor wie:

Oudere kinderen, tieners en volwassenen
Waarom: Met een serie flasbacks zien we hoe Ted aan zijn kinderen vertelt hoe hij samen met zijn vier beste vrienden hun moeder heeft ontmoet. De serie is erg grappig en het is geen ramp als je af en toe een aflevering mist. Fijn om gewoon even aan te zetten, tenzij je verslaafd raakt. Dan moet hij gewoon in een paar weken worden afgekeken.


Sherlock
Voor wie

: Tieners en volwassenen
Waarom: De avonturen van Sherlock Holmes, maar dan in de 21ste eeuw. De serie zit vol mysterie. Sherlock, maar dan voor een nieuwe generatie. Een beetje te eng voor kinderen, maar eng genoeg voor tieners. Ook leuk om samen met je vader en moeder te kijken.


Modern Family
Voor wie:

Kinderen, tieners en volwassenen
Waarom: Je volgt drie gezinnen die familie van elkaar zijn en het is hilarisch. De serie zit vol met herkenbare momenten en is juist daarom leuk om met het hele gezin te kijken. Lijkt jouw vader ook een beetje op Jay? Of is hij meer een Phil?


Welke series kijk jij met je familie?