Seks & relaties / Relaties
Relaties

Renate: ?Mijn vriend kan mijn opa zijn?

Een beetje leeftijdsverschil heeft bijna iedereen wel in een relatie, maar 44 jaar? Dat komt niet vaak voor. “Ik werd verliefd op een man van 64 jaar. Ik schrok, maar besloot er helemaal voor te gaan!”Je leest hier haar verhaal! 

Renate groeide op in een gebroken gezin. Haar vader besloot al snel dat het ouderschap helemaal niets voor hem was en verliet haar moeder. “Ik was nog geen 3 maanden oud toen mijn vader mijn moeder verliet. Ze was kapot van verdriet en besloot dan ook dat ze nooit meer een relatie aan zou gaan. We waren mijn hele jeugd dan ook samen. Ik wist niet beter dan dat mijn moeder er altijd voor mij was.”

Het was dan ook verschrikkelijk nieuws dat Renate’s moeder te horen kreeg dat ze borstkanker had. De artsen zeiden al snel dat ze nog maximaal een jaar te leven had. Op dat moment was Renate 18 jaar. “Ik was mijn vader al kwijt, maar nu zou ik mijn moeder, mijn grote voorbeeld, ook verliezen. Ik sliep er nachten niet van. Samen hebben we besloten om een feest te maken van de tijd dat m’n moeder er nog was. Ik besloot mijn studie even aan de kant te zetten en te genieten van de tijd samen met mijn moeder. We gingen twee weken na het slechte nieuws een maand op vakantie naar Azië. We hebben elke dag genoten van onze avonturen daar.”


Al snel na de reis ging het steeds slechter met de moeder van Renate. “Ze kwam in het ziekenhuis terecht en binnen drie maanden was ze overleden. Ik was er kapot van. Gelukkig bleef ik sterk door alle mooie herinneringen die ik aan mijn lieve moeder had. Het huurhuis waar ik met m’n moeder woonde kon ik niet alleen betalen, dus ik besloot om op kamers te gaan. Familie waarbij ik wilde wonen had ik ook niet.”

Renate vond een mooie kamer in Den Haag, waar zij ook weer ging studeren. “Al snel kreeg ik leuke vriendinnen waar ik dingen mee kon doen. Zo probeerde ik een beetje afleiding te vinden om maar niet aan m’n verdriet te denken. Op een avond had ik een verjaardag van vriendin Esmee en daar was ook haar familie aanwezig. Ik raakte aan de praat met Gerben, de oom van Esmee, waar ik het gelijk goed mee kon vinden. Het was een gezellige avond.”

Een aantal weken later was Renate weer op bezoek bij Esmee. Ook oom Gerben was er op dat moment en weer was het zo gezellig. “Ik kreeg nog diezelfde avond een vriendschapsverzoek op Facebook van Gerben. Al snel schreven we elke dag een aantal berichten naar elkaar en dat voelde goed. Hij vroeg mij na een week mee uit. Ik twijfelde enorm, hij kon qua leeftijd natuurlijk mijn opa zijn. Maar ik voelde me zo goed bij hem! Ik besloot om gewoon te gaan en dan zou ik het allemaal wel zien.”

Het avondje uit was erg gezellig geweest. “We gingen eten bij een Italiaans restaurant. Daar voelde ik voor het eerst wat voor Gerben. Hij had hetzelfde gevoel voor mij, dat zei hij al snel. Ook hadden we het natuurlijk over het leeftijdsverschil en over de kinderen van Gerben, die op dat moment 35 en 33 jaar oud waren. We besloten het rustig aan te doen en het nog voor onszelf te houden. We sloten die avond af met een kus op de mond.”


Al snel was het dik aan tussen de twee. “We hadden afgesproken om het rustig aan te doen, maar al snel zagen we elkaar een aantal dagen in de week. Ook onze omgeving kwam achter onze relatie, zo ook mijn vriendin Esmee. Ze was duidelijk not amused! Ik snapte het wel, het was toch haar oom. We hebben lang gepraat en ik vertelde dat ik eindelijk weer gelukkig was. Ze was blij om dat te horen, maar had toch gemengde gevoelens. Ik besloot Esmee even met rust te laten. De kinderen van Gerben waren ook niet blij. Er ontstonden veel ruzies tussen Gerben en zijn kinderen. Helaas zijn die ruzies er nu nog.”

Ook van de buitenwereld kregen de twee veel negatieve reacties. “Ik kreeg te horen dat het mijn opa kon zijn. Qua leeftijd kon dat natuurlijk ook. Maar Gerben is echt geen standaard zestiger. Hij ziet er helemaal niet oud uit en ook in z’n doen en laten is hij veel jonger. En ik voel me, door alles wat ik al heb meegemaakt, veel ouder. Inmiddels boeit het mij echt niet meer wat iedereen over onze relatie te zeggen heeft. Ik luister alleen naar mezelf en ik voel me gewoon heel fijn, gelukkig en veilig bij Gerben."

Inmiddels zijn de twee al drie jaar samen en nog steeds erg happy. “Gerben heeft me echt uit een dal getrokken. Ik ben nu helemaal gelukkig. We wonen nu anderhalf jaar samen in een mooi huis in Den Haag. Gerben is net met pensioen, dus heeft alle tijd om lekker te genieten. Ik ben over een aantal maanden afgestudeerd. Wanneer ik mijn studie heb afgerond gaan we een jaar samen op reis. Voor mij is Gerben de man van mijn leven, ook al is hij 44 jaar ouder.”