Verrassing: het is een tweeling!

Zwanger door Yvette

‘Nou vooruit schat, nog één kindje dan.’ Dan sta je toch even verbaasd te kijken als het er bij de echo twee blijken te zijn. Dat is even schrikken! Er is genoeg te regelen: van genoeg kleding tot een slaapplaats. Hoe schakel je om?
 
De meeste vrouwen ontdekken al na twee maanden zwangerschap dat ze een tweeling verwachten. Hun buik groeit harder en ze komen sneller aan. Best bijzonder, want slechts één op de honderd zwangerschappen leidt tot een tweeling. Het kan even schrikken zijn als de komst van het duo je overvalt. Het wordt allemaal drukker en duurder dan je dacht, maar ook met de leuke kanten krijg je vast dubbel te maken.

 

 


Extra kosten
Na het verdwijnen van de eerste verbazing dringt de realiteit zich aan. Twee kinderen kosten twee keer zo veel geld. Daar reken je niet op als je denkt dat je één kind krijgt. Het vraagt van aanstaande ouders dat ze extra geld opzij zetten. Voor de komende maanden, maar ook voor als de kinderen ooit gaan studeren. Hoe staan jullie er financieel eigenlijk voor? Dat moet je weten voor je met een gerust hart schattige babykleertjes op de kop gaat tikken.

Namen
Ineens moet je niet één, maar twee namen verzinnen en het daar samen over eens worden. Of je bedenkt zelfs vier namen als het geslacht van de tweeling tot de geboorte onbekend blijft. Hoe dan ook is dit toch een stuk leuker dan je geldzaken op een rij zetten. Je kunt hier echt je fantasie op loslaten, je laten inspireren en zo nu en dan de discussie met elkaar aangaan.

Slaapplaats
De tweeling moet ergens slapen. Een goede stap kan zijn om te kijken wat er mogelijk is in jullie huis. Dan kun je op tijd ingrijpen als dat nodig blijkt. Dat geldt ook voor de avondjes stappen van manlief en zijn vrienden. Ook hij moet weten dat er bij een extra kind ook meer verantwoordelijkheid komt kijken. Niet alles hoeft op jou neer te komen.

 

 

 

 


Werk
Werk zal niet het eerste zijn waar je aan denkt als je hoort dat je een tweeling krijgt. Ook op dit gebied heeft de komst van het tweetal gevolgen, want ze vragen meer aandacht dan één kindje. Als je dit niet duidelijk maakt, begrijpen je baas en collega’s niet dat je ’s ochtends uitgeblust op je werk komt omdat je er vannacht ook voor de andere baby nog vier keer uit moest.

Als het belangrijkste min of meer geregeld is, kun je echt naar deze unieke gebeurtenis toeleven. En die hogere kosten vallen wel mee. Je bent een stuk goedkoper uit als je dezelfde spullen voor beide baby’s gebruikt. Dat kan vaker dan je zou denken, dus laat ze maar komen!

Hoe is het om een tweeling te hebben?