Waarom zonlicht wél goed is voor je huid

Lichaam door Yvette
Het is al een tijdje bekend: te veel zon is helemaal niet goed. Niet te lang liggen bakken en goed smeren is een oplossing. Maar de zon is echt niet alleen maar slecht. Er zijn ook een aantal positieve punten en die lees je hier!

 
Vitamine D
Door in de zon te zitten, maakt je lichaam vitamine D aan. Die speelt een grote rol bij het stevig houden van tanden en botten en bij de werking van je spieren. De onderzoekers stellen zelfs dat er geen supplement met vitamine D op kan tegen de kracht van de zon. Ook in vette vis en eieren kom je deze belangrijke vitamine tegen.

 
Boost voor je energie
Let goed op als je altijd al had willen weten hoe het toch komt dat je bruist van de energie na het zonnen. De zon zorgt voor de aanmaak van het stofje serotonine waardoor je een geluksgevoel krijgt. Het slaaphormoon melatonine wordt alleen aangemaakt als je voldoende serotonine in je lichaam hebt.
 
Zweet je gezond
Eens even flink zweten is zo verkeerd nog niet voor je huid. Het stimuleert de bloedcirculatie in je lichaam. Zweten afwisselen met verkoeling is al helemaal goed. Op deze manier maak je nieuwe cellen aan zodat je een extra zacht huidje krijgt.
 
Veel water drinken
We kennen allemaal het advies om minstens twee liter water per dag te drinken. Op een gewone dag kom je daar echt niet altijd aan. Maar na een zonnige stranddag valt je dorst vast niet lessen. Dan gaat het hard met de flessen water en dat is een mooie opsteker voor je huid.
 
Donkere haren worden blonder
Een verstandige dosis zonlicht doet niet alleen je huid, maar ook de haren op je lichaam goed. Die worden lichter van kleur naarmate je meer uren in de zon doorbrengt. Hierdoor springen de haren die eerst donkerder waren nu minder in het oog. Dat is toch een stuk beter als je t-shirts met korte mouwen uit de kast trekt.

 
Dag witte benen
Je huid krijgt een lekker kleurtje als je regelmatig van het zonnetje geniet. Daar doen de meeste zonaanbidders het vooral voor. Weg met dat witte huidje van de wintertijd, maar bouw het wel stap voor stap op. Een gezond zonnetintje staat bij iedereen en daar heb je vast geen problemen mee.

Extra verzorging na het zonnen

Een middagje in de zon vraagt om een uitgebreidere verzorging van de huid. Aan de slag dus met de Aftersun Spray. Of je pakt de bodylotion, boordevol vitamines voor je huid. Dan weet je zeker dat je goed voor je huid zorgt.
 
Lig jij vaak in de zon?