Op reis? Pak je koffer in als een pro!

Reizen door Sjarmaine
Je koffer inpakken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. Hoe krijg je namelijk al die fantastische outfits in je koffer en hóé bescherm je jouw favoriete beautyproducten? No worries girls, wij geven je handige inpaktips!

 
1. Oké, ten eerste: wacht niet te lang met inpakken. Ga niet een paar uur voor vertrek als een malle lopen inpakken (alleen als er geen andere mogelijkheid is natuurlijk). Je vergeet dan zeker iets. Minimaal twee dagen voor vertrek is het beste advies.
 
2. Maak voordat je begint met inpakken een lijstje. Schrijf hierop wat je nodig hebt en verzamel dit. Zo kun je heel eenvoudig van je inpaklijst afstrepen wat je al hebt en weet je zeker dat je niets vergeet. Heb je geen idee waar je moet beginnen bij het samenstellen van je inpaklijst? Download dan de app PackPoint. Deze applicatie stelt - op basis van de reisduur, bestemming, en geplande activiteiten - in een vingerknip jouw gepersonaliseerde inpaklijst samen. Handig!

 
3. Leg de kleine kledingitems, zoals ondergoed, bikini’s, sokken en sjaals op de bodem van je koffer.
 
4. Rol je kleding op of maak gebruik van de laagjestechniek; maak je kleding zo plat mogelijk en leg kledingstuk op kledingstuk. Je kleding blijft zo goed als kreukvrij en je bespaart ruimte, wat betekent: meer outfits mee! Yay!
 
5. Plaats je toilettas tussen je kleren, zeker niet op de bodem van je koffer. Sneaker fan? Doe kwetsbare producten, zoals parfums, make-uppoeders, oogschaduw in sokken en leg ze vervolgens in je sneakers. De (schokdempende) zolen beschermen jouw pareltjes… Plus, je hebt extra ruimte!
 
6. Gooi je al je sieraden bij elkaar in één tasje? Dat levert je vast en zeker een hoop frustratie op. Gebruik een pillendoos om je sieraden gescheiden te houden en om knopen te voorkomen.

7. Niets is vervelender dan al je opladers (denk aan: telefoon, laptop, camera) en oordopjes door elkaar én in de knoop in je koffer. Rol ze netjes op en leg ze in een reserve brillenkoker. Weer een frustratie minder.

 
8.  Ben je net aangekomen op bestemming, kom je erachter dat je hele koffer nat is geworden? Oorzaak: een gesprongen fles vanwege de luchtdruk op 10.000 meter hoogte. Dus…Stop vloeistoffen altijd in een afsluitbare plasticzak. En voor extra bescherming: wikkel ze in huishoudfolie of  plak een stukje tape om de dopjes.
 
9. Verpak je schoenen in een plasticzak of badmuts zodat je kleren niet vies worden. Bescherm je summer whites!
 
10. Trek zware kledingitems, zoals een spijkerbroek, colbert of stevige wandelschoenen, aan in het vliegtuig. Zo bespaar je ruimte en, ook niet geheel onbelangrijk, gewicht in je koffer!
 
11. We love haarspeldjes! We kunnen niet zonder. Gebruik een Tic Tac-doosje voor je haarspeldjes, zo hoef je nooit urenlang naar ze toe zoeken en liggen ze niet overal.
 
12. Wikkel je luxe, zakelijke kledingitems in vloeipapier. Zo blijven ze honderd procent zeker kreukvrij!
 
13. Ben jij een echte boekenwurm? Dan sta jij ieder jaar weer voor hetzelfde dilemma: welk boek laat ik thuis? Ga voor een E-reader! Dit elektronische boek is klein, licht en biedt genoeg ruimte aan al jouw favoriete boeken.

 
14. Gooi een paar plastictassen in je koffer. Altijd makkelijk! (Hallo, natte bikini’s.)
 
15. Fris ruikende kleren, ook niet onbelangrijk. Verstop een droogtrommeldoekje in je koffer.
 
16. Het is zeker leuk om al je favoriete high heels mee te nemen op vakantie… Maar probeer wat terughoudender te zijn als het gaat om schoenen. (We snappen het, dat zijn lastige keuzes.) Neem schoenen mee die comfortabel zitten, fijn lopen, maar toch leuk zijn. Je wilt toch niet op jouw welverdiende vakantie met blaren op je hielen lopen?
 
17. Neem bh’s mee die onder meerdere outfits passen. Een bh die je zowel zonder als mét bandjes kunt dragen bijvoorbeeld. Strapless baby!
 
En last but not least… Wees streng voor jezelf en pak alleen de spullen die je écht nodig hebt. Mocht je op je vakantiebestemming toch iets missen, dan hebben ze daar natuurlijk ook gewoon winkels. Heb je direct een excuus om even de stad in te gaan!
 
Wat is jouw ultieme inpaktip?