11 excuses om niet te sporten

Sport & gezondheid door Mariëlle
Dat LICHAAM van Doutzen Kroes! Hebbôn! Oh, die is niet te koop? Laat maar. Want we willen niet stinken, we willen geen spierpijn en je krijgt ons met geen tien paarden de sportschool in. Er zijn genoeg excuses om niet te sporten.

Natuurlijk willen wij er ook uitzien als Doutzen Kroes. En we weten heus dat dat alleen te maar haalbaar is door jezelf fulltime af te matten. Dat kan niet met een fulltime baan. Ja hé, je wilt toch ook wel eens rust? En wanneer moet je überhaupt sporten als je fulltime werkt én een sociaal leven wilt onderhouden? Mèn, soms heb je gewoon echt geen puf meer om te shinen in je sportoutfitje. Dan kun je deze excuses om niet te sporten wel gebruiken.


1. Van sporten ga je stinken. Jouw aura bestaat uit een zweetlucht en op 10 meter afstand kun je al ruiken dat jij eraan komt. Die reputatie wil je niet dragen.

2. Al dat gespring, zitten je gewrichten heus niet op te wachten hoor.

3. Heb je de hele dag gesport heb je de dag erna spierpijn van hier tot Tokyo. Als je lichaam aangeeft pijn te hebben, dan betekent dat toch dat het niet goed is voor je lichaam?

4. Je gaat echt niet eerder opstaan om te sporten als je om 6 uur je nest uitkruipt om te gaan werken. En als je pas om half 7 thuis bent... Wanneer zou je dan in godsnaam moeten sporten als je ook nog wilt eten? Echt: first things first. En dat is eten.

5. Je krijgt er vet dorst van, maar als je je dorst lest klotst je buik. Dan kun je niet sporten. Je wilt het heus wel, maar het kan gewoon niet. Niet drinken is ook geen optie.


6. Als je er te ver in doorslaat word je de vrouwelijke Johnny Bravo. Zie je jezelf aan aankomen met spierbundels op je spierbundels?

7. Je spijsvertering versnelt waardoor je de hele dag honger hebt. En jij maar vreten. En je lichaam maar verbranden. En jij maar vreten.

8. Zoveel meer eten kun je nou ook weer niet. Want je verbrandt… wat zal het zijn? Een calorietje of 300? Dan is net geen hele avocado die je extra kunt opeten.

9. De sportschool is een hel! Daar ga je niet voor de lol je vrije tijd aan besteden. Al die types die daar rondlopen. Zweet lekkende Harry, wiebeltiet Wilma, schetende Herman... Niet. Te. Doen!

10. Het duurt VET lang voordat je een béétje spierbundels kunt kweken. Sport je even een weekje niet, en dan ben je ze ook zo weer kwijt. Kun je weer opnieuw beginnen. Al die moeite voor noppes.

11. Je wordt er echt lelluk van. Bedoel... je weet maar nooit wie je tegenkomt. Zul je net zien dat je de liefde van je leven tegenkomt net als jij met een ontplofte tomaat op je romp staat te squatten en dat er dan nét als hij langloopt een pufje tussen je billen vandaan glipt. Dat kun je nooit meer goedmaken. De eerste indruk is alles zeggend.

Wat is jouw excuus om niet te sporten?