Lifestyle / Reizen
Reizen

Parijs, maar dan net even anders

Vlieg met je mister lover over de wolken. Om op een roze wol neer te dalen in de meest romantische stad. Oui, oui Paris. Daar kun je nooit te vaak geweest zijn. Maar waarom is deze Franse stad eigenlijk zo populair? Nou, daarom!

Slotjes aan de slotjesbrug Pont des Arts hangen om je liefde te vereeuwigen kan sinds kort niet meer. Dan zou hij doorzakken en daar wordt echt helemaal niemand gelukkig van Maar thank God, er zijn nog genoeg romatische dingen om kleffie en beffie uit te hangen met de liefde van je leven.


Pak het eens anders aan. Al die restaurantjes heb je na de 380ste keer Parijs wel een keer gezien. Haal een flesje lekkere slobberwijn, een Frans stokbrood (want na die 380ste keer hoor je er toch een beetje bij daar in Parijs) en wat heurlijke stinkkaasjes om je daarmee lekker te bezatten en vol te vreten in een Frans parkje. De Tuilerieën, Jardin du Luxembourg, Bois de Boulogne (stadspark), Bois de Vincennes, Parc Montsouris,
Cité universitaire de Paris, Parc Monceau zijn heerlijke plekken om Parijs een anders te beleven. Of doe dit, maar dan aan de Seine. Dan heb je meteen een dosis verkoeling te pakken.

Als je eigenlijk altijd van A naar B bent gekomen met het openbaarvervoer te pakken, wordt het de hoogste tijd om van bestemming naar bestemming te komen met de fiets of de benenwagen. Op die manier zie je echt veel meer van de stad en kun je ook een beetje inzien hoe de stad verdeeld is en waar alles ligt.

Meer info en tips vind je op Femna40.nl.

Wat vind jij de leukste manier om Parijs te ervaren?