Het geheim van een perfecte relatie

Relaties door Mariëlle

Verander jij in een heks als hij wéér zijn sokken laat slingeren? Ruzie hoeft niet bij een relatie te horen. Ook niet voor de spanning. Je moet 100% jezelf kunnen zijn, dat is het belangrijkste. Meer wijze lessen lees je hier!

 
Binnen elke relatie is er toch af en toe bonje? Hoort erbij. Een ruzietje op zijn tijd houdt de spanning erin. Really? Is dit hoe vrouwen over een relatie denken? Wake up! Als je ruzie nodig hebt om de spanning erin te houden, dan klopt er iets niet. Als je het van de goedmaakseks moet hebben, waar doe je het dan nog voor? Ook spanning zoeken bij andere mannen is niet hoe het heurt in een goede, stabile relatie. Liefde en haat liggen dicht bij elkaar. Probeer ze niet te verwarren. Misschien denk je wel dat je verliefd bent, maar is het pure haat wat je koestert. Denk daar maar eens over na. Wat zo ga je met elkaar om in een goede relatie.


Wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst? Nee joh, krijg je alleen maar gezeik mee. Gooi het er meteen uit, zodat je een schone lei houdt. Eerlijkheid is het allerbelangrijkste. Eerlijkheid en openheid. Zeg alles. Ook als een klein mierenneukerig dingetje je niet aanstaat, zeg het. Je hoeft het niet te altijd te zwaar op de hand te nemen. Je hoeft muggen niet te laten veranderen in olifanten. Maar bespreek ALLES. Wanneer je kleine dingetjes door de vingers zit en dingen maar blijft opkroppen, wordt de innerlijke stapel alleen maar groter en dan ga je echt zaniken over dingen die helemaal niet zo erg zijn. Zeg gewoon tussen neus en lippen door dat je het de volgende keer liever anders ziet. Houd de kleine dingen vooral luchtig. Bij grote zaken daarentegen hoef je helemaal niet luchtig te doen. Grote dingen moeten groots besproken worden. Belangrijk puntje: accepteer het ook als hij commentaar op jou heeft en probeer er ook iets mee te doen.

Babbel eens wat

Praat met elkaar. Ga niet na je werk stilzwijgend eten terwijl je jouw persoonlijke Netflix-record probeert te verbreken. Doe samen boodschappen en overleg wat je wilt eten. Eet (in ieder geval een paar keer per week) aan tafel. Lekker tegenover elkaar. Kaarsjes aan. De hele reutemeteut. Neem de dag door en vertel alle avonturen van de dag. Blijf praten en communiceren. Maak voordat je gaat slapen nog even een goede grap en val samen lachend in slaap.

Luisteren is ook belangrijk

Luister ook naar elkaar. Praten is belangrijk, maar vergeet hem niet ook de ruimte te geven om zijn woordje te doen. Toon interesse. Hij heeft vast ook leuke of minder leuke dingen meegemaakt gedurende de dag.


Tijd samen

Las jou-en-mij-tijd in. Ook al woon je samen (of niet), het kan best wel eens lastig zijn om elkaar écht te zien. Het kan zo vanzelfsprekend zijn dat je elkaar ziet, omdat je toch samenwoont. Plan, ook als samenwonend stel, je dates. Zorg dat er per week (minimaal) één avond of dag is dat je pure aandacht aan elkaar besteed. En laat je ook hier niet afleiden door Netflix. Ga lekker uiteten. Wees toerist in eigen stad. Ga picknicken met lekker weer. Doe iets. Samen.

Stel je verwachtingen bij

Verwacht vooral niks van hem. Verwachtingen kunnen alleen maar teleurstellen. En merk je dat je toch hoopt op dat waarvan je niet weet of het ooit komen gaat, tik jezelf dan op je vingers.Is het trouwens niet net zo leuk om hém te verwennen? Hoe leuk is het als hij thuiskomt en zijn lievelingseten staat al op tafel en het enige wat hij nog hoeft te doen is zitten, eten en zeggen hoe lekker hij het vindt (offeuh… valt dat onder verwachtingen? Woepsie).

Verdeel de taken binnen het huishouden

Doe samen het huishouden. Bij de één gaat het vanzelf, bij de ander absoluut niet. Maar zorg dat de taken in het huishouden evenwichtig zijn, dan is de kans op irritaties een stuk minder groot. Overleg welke dingen je het minst erg vindt om te doen. Vind jij het een hel om het vuilnis buiten te zetten? Misschien vindt hij het wel helemaal niet zo erg, maar vindt hij het een stuk vervelende om de plee te schrobben, wat jij dan weer niet zo’n ramp vindt. En die afwas, damn. Daar heb je zó geen zin in na het eten. Terwijl hij niet zo’n keukenprinses is en jij koken hartstikke leuk vindt. Als je de hele waslijst aan huishoudelijke taken op die manier afgaat kom je er heus wel uit. En vergeet hij het een keer? Pak het dan een keertje voor hem aan. Waarschijnlijk heeft hij het niet eens in de gaten.


Doe niet zo moeilijk

Verander niet in een heks als hij een keer zijn sokken laat slingeren. Hij laat zijn sokken heus niet als een spoor achter zich vallen om jou te pesten. Daar schuilt meer achter. Iets met haast? Ruim het gewoon op. Dikke kans dat hij ook dingen van jou achter je kont opruimt zonder dat jij het in de gaten hebt. En anders zijn er wel andere dingen waarin je niet perfect bent. Loop dat met die sokken echt de spuigaten uit, benader het dan luchtig. “Joehoe, ben jij niet iets vergeten?” of “OMG, moet je dit zien! Er groeien sókken uit de grond!”.

Be your self

Wees 100% jezelf. Dat is het aller belangrijkste. Werkt de relatie dan niet? Dan passen jullie misschien beter bij iemand anders bij wie jullie wel jezelf kunnen zijn.
 
Wat is jouw geheim van een perfecte relatie?