Dingen die we mannen verwijten en zelf ook doen

Relaties door Mariëlle

Wij maar tieren tegen die mannen. Stelletje hypocriete wijven zijn we eigenlijk ook. Zelf zijn we geen haar beter dan hen. Dat weet jij, dat weten wij, maar dat weten zij niet. Genoeg dingen die we ze verwijten maar zelf ook doen.

Ja wij maken ons ook schuldig aan scheten die als een tornado door de kamer razen, wedstrijdjes boeren waarin we steeds ambitieuzer worden en nagelbijten totdat we de muren ermee kunnen behangen. Wij laten dan misschien geen sokken, maar wel heel veel andere zooi achter onze kont aan slingeren. Wij bestellen eigenlijk ook te veel eten omdat we af en toe overschakelen naar onze energiebesparende stand (we zijn niet lui!) en als we onze benen scheren, waar blijven dan eigenlijk die scheerhaartjes? Er zijn zoveel dingen die wij mannen verwijten maar zelf ook doen!


Pufjes laten

Scheten in het openbaar en als iemand er iets van zegt de andere kant opkijken. Of heel hard de naam van de persoon naast je roepen. Gadverdamme Vera, doe eens normaal. Terwijl zij opkijkt, gniffel jij lekker in je vuistje. Ben je mooi weggekomen met de scheet die je met alle kracht in je billen niet tegen kon houden. Maar o wee als een man dit bij jou flikt. Dan lach je heel wat minder hard. Dan is de oorlog aan!

Bulken

Wedstrijdjes boeren laten. Kom je thuis, zitten hij en zijn vrienden een potje te boeren. “Wie het hardste kan!” En dan kómen er geluiden! Niet te doen gewoon! Maar even eerlijk: doe jij nooit een wedstrijdje boeren laten met je vriendinnen? En geven jullie elkaar geen cijfers voor? Jawel toch? Dat is toch lachen?

Knagen

Nagelbijten en ze op de grond gooien. Hartstikke vies. Zijn hele auto ligt ermee onder. En als jij dan een keer gebruik maakt van zijn auto (waar je eigenlijk al hartstikke blij mee mag zijn) komt er meteen een klaagzang over die vieze, witte, harde sliertjes waar de binnenkant van zijn auto mee bekleed is. IEWL! Overal waar je kunt kijken liggen nagels. Ook al springen wij er wat tactischer mee om, wij schieten toch ook wel eens een afgekloven nagel door de kamer?

Pulken

In je neus peuteren. Guilty pleasure van elk mens. Zeker onder de douche, als het zo lekker week is geworden. Neuspeuteren kan zo heerlijk zijn. Er valt meteen een last van je schouders. Het is een oplossing waar je direct iets van merkt. Het brengt je weer terug naar je kindertijd. Alleen skip je nu even het deel dat je je vinger, via je neus in je mond stopt. Daar zijn we echt te oud voor geworden.


Zwijnenpan

Spullen achter je aan laten slingeren en pas 380 dagen later opruimen. Dan zaniken wij over de sokken die hij niet in de wasmand gooit, wij laten gewoon hele make-up dozen in de badkamer staan zodat er geen ruimte meer is voor zijn gel. Wij laten door het hele huis haarspeldjes en haarelastiekjes rondslingeren. En als die in de stofzuiger terecht komen en daardoor de stofzuiger kapot gaat, dan kopen we toch gewoon een nieuwe. Hoe moeilijk kan het zijn? Ja nee, als zijn sok in de stofzuiger terecht komt en de stofzuiger daardoor het loodje legt is dat een heeeeeeeeeeeel ander verhaal.

Piesspetters

Dat zij de wc-bril niet naar beneden doen maar omhoog laten staan. Wij doen voor hen toch ook niet de wc-bril omhoog? En eigenlijk mag je best blij zijn als hij de wc-bril omhoog laat staan, want dan weet je tenminste zeker dat hij hem omhoog doet tijdens het plassen. Het is echt heel veel erger als hij de wc-bril naar beneden laat staan en dan gaat plassen. Er is geen vrouw die blij wordt van plakkende, gele spettertjes op de bril.

Papzak

Te vaak eten bestellen. Alsof wij voor ons uppie gaan koken als we alleen thuis zijn. Echt niet. Alleen weten wij het wat dieper weg te stoppen in de prullenbak. 

Slechte tv-programma's

Elke zondag voetbal kijken. Irritant. Maar ze pikken het ook wel dat wij onszelf voeren met een dagelijks portie trash tv.

Scheerharenconfetti

Die scheerhaartjes van hem die de HELE wasbak bedekken. Hoe kan hij dat nou niet zien? Euh… even tussen ons: scheer jij je benen boven de prullenbak als je even geen tijd hebt om helemaal onder de douche te springen om ze te scheren? Nope.

Welke dingen doe jij stiekem zelf ook?