Waarom mannen denken dat wij nooit willen seksen

Relaties door Mariëlle

Mannen zijn geen natuurtalenten in het timen van een potje fitness tussen de lakens. Zij weten precies wanneer het niet uitkomt en slaan juist op dat moment toe. En dan denken dat wij nooit zin hebben in seks. Lekker makkelijk.

Is het misschien niet een beetje hun eigen schuld dat mannen denken dat wij geen seks willen? Hun gevoel van timing is nou niet altijd lekker uitgekiend, zeg maar. De tijd, het moment en de plek zijn toch wel cruciale onderdelen. Maar waarom zouden wij helemaal geen seks willen? Seksen is ongeveer het leukste wat er is! Je komt (letterlijk) dichter tot elkaar en de kilo’s vliegen er ook nog eens af! Door bepaalde omstandigheden staat je hoofd er niet altijd naar en juist op die momenten denken ze jouw lenigheid te moeten testen. Ja daahaag! En dan denken zij meteen dat vrouwen geen seks willen, terwijl het probleem eigenlijk bij henzelf ligt.


Rode Zee

Als je ongesteld bent heeft hij er ineens zin in. Alsof hij het ruikt. Hij heeft ZO vaak de kans om toe te slaan en dan komt zijn jachtinstinct pas bovendrijven als jij ongesteld bent. En juist als je ongesteld bent glij je van je stoel van geilheid. Maar het kan niet! Getsie. Rode Zee… brrr!

Stresskip, geen wipkip

In tegenstelling tot mannen hebben vrouwen géén seksuele behoeften als ze stress hebben. Mannen kunnen hun stress dan lekker van zich afneuken. Bij vrouwen werkt dat anders. Die gaan dan tijdens de seks zitten stressen en piekeren. Ze doen hun dingetje op de automatische piloot, wat resulteert in een portie mislukte seks. Daar wordt echt niemand vrolijk van.

Genoeg beweging gehad

Als je na een lange dag eindelijk in bed ligt. Dat gehaast van de hele dag heeft jouw hele batterij leeg geslurpt. Na een hele dag rennen voel je je benen nauwelijk meer. Niet te doen. Dat het jouw gewicht nog kon houden totdat je thuis was mag een wonder heten. En nu je eindelijk in bed ligt, draait hij zich naar je toe. Nét iets te dicht tegen je aan. Ojee, je weet al precies waar dit heen gaat. Nu. Even. Niet.


Wat rijmt er op keuken?

Als je staat te koken. Je bent een Multitasken met een hoofdletter M. Alles kun jij combineren. Bellen met je moeder, Facebook chatten met je vriendinnen, ondertussen uitpluizen hoe je bij je afspraak komt en tegelijkertijd je lunch naar binnen werken. Dat is voor jou geen probleem. Wat wel een probleem is, is wanneer je staat te koken en jouw vriend jouw billen begint te swaffelen. Dit valt dus echt niet te combineren. Hier kan niet tegenaan gemultitaskt worden. Zijn er dan helemaal geen grenzen meer? En even voor de duidelijkheid: hier word je NIET opgewonden van.

Laat je schoonouders het niet horen

Als je bij iemand logeert (lees: ouders, schoonouders, zwager, broer). Dat kán echt niet. Stel je voor dat iemand het hoort. Of in de auto. Kan best spannend zijn. Maar niet als je weet dat de buurvrouw precies daar haar hond uitlaat. Hij is inmiddels als zo ver dat je dat niet meer aan zijn verstand kunt brengen. Of eigenlijk: dat dat hem er niet van kan weerhouden.

Hoofdpijn?

Als je hoofdpijn hebt. Vrouwen hebben nou eenmaal snel en vaker hoofdpijn. Door hormonen, omdat zij gevoeliger zijn voor slaaptekort (is echt zo) het kan door van alles komen. Vrouwen hebben vaker hoofdpijn. Dat wil niet zeggen dat ze al-tijd hoofdpijn hebben en daarmee meteen maar nooit meer seks zouden willen hebben. Het schijnt zelfs dat seks (zij het niet tijdelijk) tegen hoofdpijn helpt.

Kindjes maken? Jakkes!

Noem het géén kindjes maken. Want waarom slik je de pil ook alweer? Pre-cies, omdat je géén kindjes wilt maken. En zo wel: dan klinkt het nog niet opwindend. Want hoeveel seks en kinderen ook met elkaar te maken hebben, het ligt mijlenver uit elkaar. 

Wanneer heb jij écht geen zin in seks?