11 dingen die elke vrouw gedaan moet hebben

Lifestyle door Mariëlle
Een leven is te kort om alles te doen wat je wilt. Daarom hebben we een opsomming gemaakt van de belangrijkste dingen die je sowieso gedaan moet hebben voordat het einde daar is. Dat maakt het maken van keuzes een stuk makkelijker.

Het woord 'me-time' is, na een portie gekraak, zeker wel uit een vrouwelijk brein gekropen. Het is van levensbelang om als vrouw af en toe een momentje voor jezelf te nemen. Om er bewust van te worden hoe fan-tas-tisch het ook al weer is om een vrouw te zijn. Who run the world? Yes indeed! En om dat in stand te houden zijn er wat dingen die je als vrouw gedaan moet hebben voordat je de dood in de ogen kijkt. 
 


 
Massage
Houd je vast, dit is shocking: er bestaan nog steeds vrouwen die nog NOOIT een massage hebben gehad. Zelfs niet van een lover. Iedere vrouw moet eens in haar leven een massage krijgen in handen van een pro. Als je dat éénmaal hebt gehad wil je niet meer anders. Dan is die massage van je vent maar een aanfluiting (sorry mannen).
 
Nails
Je nagels goed laten doen. Ook door een pro, welteverstaan. Je handen zijn toch je visitekaartje, wat voor een cliché het ook zijn mag. Je maakt een betere indruk met mooie, verzorgde handen. Ook op jezelf. Vrouw, dit verdien jij.
 
Shop als een golddigger
Eens in je leven moet je shoppen alsof je al het geld van de wereld hebt. Alsof je leven er van afhangt. Spaar lang genoeg en smijt alles er in één dag doorheen. Of reis even af naar Milaan ofzo om daar je geld over de balk te gooien. Je hebt geen idee hoe bevredigend dat kan zijn. Btw: kien wel een moment uit met leuke collecties, zodat het geen aaneenschakeling van miskopen wordt.

Zet je in

Dankbaar werk doen, zoals zieke kinderen een onvergetelijke dag bezorgen of op bezoek gaan bij random bejaarden. Kan hen het schelen wie er bij ze op bezoek komt. Ze hébben bezoek, dat is het allerbelangrijkste. Van een positieve bijdrage aan de maatschappij groei je als persoon en ga je stralen als een parel.
 


Neem een kat
Een kat aanschaffen. Ook al denk je van niet, dit wil je! Iedereen wordt vrolijk van een kat die je begroet als je thuiskomt. Of niet, omdat die beesten knettertje eigenwijs zijn en heus niet doen wat jij van ze verwacht. Ook leuk. Goed voor je buikspieren ook. Scheelt weer een rondje buikspierkwartier. Alleen daarom wil je het al.

Poetstijger 
Het heeeele huis (ook de plekken die je niet ziet) schoonmaken. Wat een takke-werk het ook is, je wordt er wél gelukkig van, ouwe poetstijger! (Of láát het doen natuurlijk.)

Memmen
Je borsten laten opmeten, zodat je voor eens en altijd de goede beha koopt. Er gaat een wereld voor je open. Eigenlijk moet je je memmen elk jaar even langs de meetlat leggen, omdat er niks zo veranderlijk is als een portie tieten. Als je het echt goed wilt doen vraag je bij elke aanschaf om advies. In het buitenland vinden ze het overigens niet altijd even vanzelfsprekend om bij jou in je paskamer te kruipen om je te adviseren. Neem geen risico's als je ongemakkelijke momenten wilt voorkomen.

Als jouw vriendin
Ga een dag door het leven als je beste vriendin. Werk-technisch kan dit lastig worden wanneer je een ander beroep hebt. Wanneer je hetzelfde beroep hebt is het geen toegevoegde waarde om een dagje te ruilen. Laat het beroep dan ook niet meetellen. Wissel een keertje een dag van routines in het dagelijkse leven. Jullie kunnen ongetwijfeld van elkaar leren. Misschien is jouw sportroutine wel veel efficiënter en kun jij nog wel wat leren van haar ochtendroutine.
 

Sterrentent
Eten in een sterrentent. Het lijkt onzin om veel neer te tellen voor een beetje (piepklein beetje) voedsel. Maar echt: doe het! Dit is geen eten meer, het is de ervaring. Dit is kunst. Laat je adviseren over de wijnen en je snapt hoe eten en wijnen elkaar kunnen versterken. Ineens snap je ook waar Robert Kranenborg, Herman den Blijker en al die bekende, kokende rakkers het altijd over hebben.

Just like a local

Ga er een periode tussenuit. Echt tussenuit. Ga een tijdje studeren of werken in een land met een cultuurshock. Het brengt je een shitload aan inzichten. Je ziet hoe het ook anders kan, zowel positief als negatief. Echt geweldig. Aan iedereen aan te raden.

Buitenlandse festivals

Bezoek festivals in het buitenland. Awesome! Helemaal losgaan vertaal je in elk land anders. Je weet niet wat je meemaakt.

Welke dingen wil jij nog gedaan hebben in jouw leven?