7 gezonde gewoontes die jij aan moet leren

Lifestyle door Shiri
Vreet jij ongeveer alles wat los en vast zit? Ga jij slapen zonder je make-up eraf te halen? Of lig jij liever 24/7 op de bank dan dat je een beetje beweegt? Yup, jij moet wat gezonde gewoontes aan gaan leren! Gewoontes als… 

Met dit tempo van feesten, deadlines en je chronische slaaptekort hoop je dat je er altijd zo fit en stralend uit zal zien en zo zal voelen. Maar waarom help je Moeder Natuur niet een beetje door middel van gezonde gewoontes door te voeren in je levensstijl? Je bent nooit te vroeg met het leren van gezonde gewoontes en je bent ook nooit te laat om er mee te beginnen. Dus waarom niet gewoon nu? En wat zijn dan de gezonde gewoontes die je moet aanleren? 


1.     Begin met smeren

Vochtinbrengende crèmes zijn altijd goed. Je huid vochtig houden kan nooit kwaad. Dit is de perfecte tijd om er mee te beginnen. Investeer tevens in een oogcrème en in een zonnebrandcrème. Een dagcrème met SPF is natuurlijk nog beter.

2.     Gezonde voeding

Een dieet boordevol zakken chips en liters alcohol is wanneer je rond de 25 jaar oud bent misschien aan de buitenkant nog niet zichtbaar, maar op de langer termijn wordt dit het wél. Misschien dat je ook gezegend bent met een snel werkende stofwisseling, maar met de jaren gaat deze wel wat trager werken. Bovendien is het veel gezonder om jezelf te voeden met gezonde voeding die ook een bepaalde voedingswaarde hebben. Een stralend uiterlijk, begint met een gezonde binnenkant. Leer jezelf daarom wat gezonde gewoontes aan: drink meer water en eet meer gezonde producten.

3.     Work out

Net als gezonde voeding, kan een gezond bewegingspatroon eigenlijk ook niet ontbreken. Er zijn zoveel voordelen die aan sporten kleven: veroudering gaat langzamer, zorgt voor meer energie en is beter voor je humeur. Begin ermee!

4.     Onderhoud je gezondheid

Een regelmatige check up bij de tandarts, af en toe een massage en een facial bij de schoonheidsspecialiste is altijd een goed idee. Verwaarloos jezelf niet. Onderhoud en verzorg jezelf goed, je hebt maar één lichaam.


5.     Verwijder je make-up voor slapen gaan

Deze tip heb je vast vaker gehoord, toch zijn er veel vrouwen die dit niet doen. Dit is niet zo best voor je huid, leer jezelf daarom deze gewoonte aan.

6.     Slaap voldoende

De nacht is eigenlijk veel te kort, er is genoeg te doen en je bent altijd wel bezig. Toch is genoeg slapen gezond. Zorg er daarom voor dat je minstens 8 uren per nacht slaapt. En slaap uit als je de kans krijgt, zo haal je de gemiste uren slaap in.

7.     Plezier

Deze gewoonte is voor de meeste vrouwen misschien niet zo lastig. Toch is het belangrijk om gedurende je hele leven plezier te blijven maken. Relax als je moe bent en wees positief. Hier heb jij je leven lang profijt van!

Welke gewoonte moet jij jezelf ook aanleren?