20 redenen waarom jouw oudere broer the bomb is

Vrije tijd door Kimberly

Kijk, dat een oudere zus hebben top is, wisten we natuurlijk allang. Maar jouw grote broer, wiens voetbal nog weleens met 240 km/u tegen jouw knar kwam... Dát is pas een godsgeschenk. Hier 20 redenen waarom jouw broer the bomb is. 
 
Op tweejarige leeftijd kende jij het alfabet al uit je hoofd. Dit werd immers elke avond tijdens het verorberen van jullie AVG luidkeels opgeboerd.
 
Hij heeft je klaargestoomd voor de harde wereld. Onder het mom van ‘vallen en weer opstaan’ duwde hij jou regelmatig van de trampo. Of kreeg je – per ongeluk – rake klappen tijdens een stoeipartij met zijn maten. 

Hij nam z’n knappe vrienden mee. Altijd fijn, toch? 

Een avondje in de kinderdisco staan twisten? Je had altijd iemand om mee terug naar huis te fietsen. Broer Bob kwam je namelijk persóónlijk ophalen, daar stond-ie op. Ennnn zijn vriendjes werden soms ook jóuw vriendjes. 
 
Het is dat je wellicht de looks niet hebt, maar je zou zó mee kunnen doen aan Holland’s Next Top Model. Er is al zo’n 34 keer 25 centimeter van je haar geknipt, dus die metamorfose kan er ook nog wel bij.

Écht ruziën kon je het beste met je broer. 

 
Hij heeft jouw relatieproblemen bij voorbaat al opgelost. Een wc-bril die omhoog staat? Geen nieuwe wc-rol? Afstandsbedieningmacht? Of rondslingerende onderbroeken incluis remspoor? Dat is voor jou al láng geen issue meer. Of nou ja, een beetje dan. 
 
Mams stelde het zeer op prijs dat jij het testosterongehalte in evenwicht bracht. Soms was ze dan ook éxtra blij met jou. 
 
Jouw broer wist al vóórdat jij een relatie met Macho Mark begon, dat het de verkeerde was. Hij had uiteraard wat research gedaan op het wereldwijde web. 

Toffe muziek, festivals, you name it; hij was als het ware de poort naar alles wat cool was. 

Whoever said dat Super Man vrouwen uit de sores kan helpen, never owned a big brother. 

Welk beláchelijk idee je ook hebt, hij steunt je. Sla je de plank mis? Dan faalt hij ook. Hij heeft het je misschien niet altijd laten merken, maar hij is jouw allergrootste fan. 

Door zijn puberse capriolen (lees: véél te laat thuiskomen of een uitschietertje op alcoholgebruikgebied) kon jij ook veel meer maken. Jouw 10-minuutjes-te-laat-thuis was nog níéts vergeleken met zijn streken. 

Hij is je allereerste vriend. Hij is eerlijk en draait niet om de feiten heen. Rokje te kort? Dan kreeg je dat ook uitgebreid te horen. 

Van hem heb je geleerd wat buiten spel is. BAM! Weer een pluspunt bij ander mannelijk schoon. 

En je hebt geleerd dat je soms ‘niet moet zeiken, maar er eerst even een nachtje over moet slapen’. 

Iedereen die 'm niet heeft, is hárs'ikke jaloers. Soms dan. 

Werd je gepest? No biggie voor je broer. Hij fietste op z'n Gazelle naar jouw school en maakte Harentrekker Harrold wel even duidelijk hoe het zat. Geheel beschaafd uiteraard. 

Waarom is jouw broer tha bomb?