11x food voor een platte buik

Lifestyle door Sjarmaine
Abs are made in the kitchen! Want naast het hard trainen van je buikspieren, vijftig sit-ups, crunches en leg raises voor het slapen gaan, zijn er ook een aantal soorten etenswaren die bijdragen aan een platte(re) buik. Handig!
 
Avocado
?De avocado is een superster onder de gezonde vetten. Ook is een avocado goed voor de vetverbranding en zorgt voor veel energie. Een echte multi-tasker. De helft van deze groene vrucht op een dag is echter genoeg, anders krijg je te veel vet binnen. 
 
Amandelen
?Naast het feit dat ze rijk zijn aan enkelvoudige onverzadigde vetten (de gezonde dus), bevatten deze kleine jongens veel vezels en eiwitten. Ze zorgen voor spierherstel en -opbouw. Ook zijn amandelen een uitstekende bron van vitamine E. Vitamine E houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond. Eet een handje amandelen als tussendoortje en je craving naar ongezonde snacks vermindert. Dé perfecte snack.
 

Pure chocolade
Wist je dat echte pure chocolade goed is voor je gezondheid? Het is zo! Als je kleine hoeveelheden neemt, verbetert het je spijsvertering en gaat dit bruine goedje een gevecht aan met jouw buikvet! Wauw. Goed om te weten; hoe hoger het cacaogehalte, hoe beter. Dus kijk voor repen die 70 tot 85 procent cacao bevatten.
 
Extra vierge olijfolie
Olijfolie helpt tegen overgewicht, puur omdat olijfolie snel een verzadigingsgevoel geeft. Het gevolg; minder vreetbuien. Daarnaast is olijfolie een echte gezondheidbooster. Het zorgt voor een lager cholesterol en beschermt het immuunsysteem. Olijfolie zit daarnaast bomvol antioxidaten in de vorm van fenolen. Dit zijn plantaardige stoffen die effectief zijn tegen ontstekingen en die het risico op kanker, diabetes en hart- en vaatziektes verminderen. Maak de perfecte dressing voor over vis of groenten met olijfolie, een beetje citroensap, knoflook en andere specerijen.
 
Spinazie?
Deze donkergroene groente is één van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten. Het bevat heel weinig calorieën, maar veel vitamine C, vitamine K, ijzer, kalium en magnesium. Spinazie is ook een bron van calcium dat zorgt voor het goed functioneren van de (buik)spieren. Daarnaast is het rijk aan vezels en geeft het je dus een goed én fijn vol gevoel. De gemakkelijkste manier om spinazie binnen te krijgen? Gebruik het in plaats van rucola of ijsbergsla in salades en op sandwiches. 
 
Magere yoghurt?
Yoghurt bevat niet alleen calcium, maar ook probiotica, oftewel levende bacteriën! Deze goede beestjes bestrijden vetopslag - buikvet - en voorkomen een opgeblazen gevoel.
 
Knoflook
Knoflook is naast een heerlijke smaakmaker in gerechten nog om een andere reden een top ingrediënt: het heeft een uitstekende anti-obesitas eigenschap. Het helpt vet in je lever te verminderen, heeft een detox-effect en vermindert een opgeblazen gevoel. Voor de liefhebber een trucje om het maximale uit knoflook te halen: snij dunne plakjes van een knoflookteentje, stop deze tussen twee appel partjes, neem er een beetje honing bij en je weet niet wat je proeft! 
 

 
Eieren?
Een ei heeft het vermogen om je een vol gevoel te geven zonder een opgeblazen maag. Dit dankzij de mix van essentiële aminozuren, eiwitten en vetten. Als je ontbijt met een ei, zal je de rest van de dag minder honger hebben. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat één ei per dag genoeg is. Een gekookt eitje is een optie, maar wat dacht je van een omelet met een uitje en tomaat? Lekker! 
 
Zalm
Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel zitten vol met omega-3 vetzuren die je stofwisseling versnellen. Eet één tot twee porties zalm per week, combineer het met dingen als extra vierge olijfolie, verse knoflook, kruiden en groenten en je zult merken dat je spijsvertering verbetert en je minder hunkert naar ongezonde snacks. 
 
Bosbessen, bramen, aardbeien en frambozen?
Ware vezelbommetjes! Ze verlengen het verzadigde gevoel en stellen je hongergevoel langer uit waardoor je minder calorieën zal opnemen. Natuurlijk hebben ze nog veel meer goede voordelen. Zo bevatten ze veel vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en je huid. Start je dag met een shake uit de blender met frambozen, bosbessen, aardbeien en yoghurt. Gegarandeerd een gezond begin van de dag!
 
Gemberthee
Thee is altijd een goed idee! Drink dagelijks een kopje gemberthee en je hebt binnen no time een strakke buik. Gemberthee ondersteunt de natuurlijke spijsvertering. Deze thee zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt. Dit zorgt er weer voor dat vet gemakkelijker kan verbranden. Daarnaast is gemberthee een ware stress reliever vanwege de heerlijke, ontspannende geur. Dus: no stress, no snacks! Thee (groene, kaneel, zonnebloem, kamille) is sowieso een goede vetvechter, wel zonder suiker natuurlijk.
 
Deze voeding helpt je gegarandeerd bij het krijgen van een platte(re) buik, maar het betekent niet dat je rustig achterover kunt leunen. Beweeg dagelijks genoeg en laat ongezond eten vaker staan. Say hello to your flat belly!

Eet jij altijd gezond?