'Daten met je ex is helemaal geen slecht idee'

Relaties door Redactie Ze.nl

Links en rechts vliegt het advies om je oren: ga nooit terug naar je ex. Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat nou als jij dat wél wilt? Dit zijn redenen waarom jij je hart moet volgen en weer lekker moet daten met je former lover!

Lees ook: Daten tijdens corona? Met deze 4 ideeën heb jij een te gekke first date

Het is allemaal heerlijk vertrouwd

Dit is misschien wel het grootste voordeel als jij besluit terug te komen bij je ex. Of je nou zes maanden of zes jaar samen was voordat het mis ging: je kent elkaar. Dit betekent dat je al die spanning van een nieuwe relatie kunt overslaan en je direct op je gemak kunt voelen. Je weet waar hij van houdt, kent zijn eigenaardige trekjes én je bent al bekend bij zijn familie. Geen awkward voorstelrondje, maar meteen in chillmodus. Klinkt goed! 

Je weet wat er de vorige keer fout ging

En dat betekent dat je het nu anders kunt aanpakken. Misschien wilden jullie de vorige keer allebei niet luisteren tijdens ruzies, dan kun je dat nu wel doen! Of misschien kon hij er niet tegen dat jij zo'n sloddervos bent. Dan raap je nu gewoon iets vaker je vuile was op van de vloer en houd je zo je relatie gezond. Je zult merken dat kleine dingen een groot verschil kunnen maken!

Je hebt geen hoge verwachtingen

'Eerst zien, dan geloven' is zo ongeveer het motto van het Nederlandse volk. En het is helemaal geen slechte houding voor jou en je lover. Het maakt dat je relatie dit keer misschien wel een stuk relaxter is, omdat je wel ziet hoe het loopt. Heerlijk! 

De sleur is eruit

Je hebt als het ware een frisse neus kunnen halen, misschien zelfs het groene gras bij de buren getest, en nu kun je er weer vol tegenaan. Soms is iets anders precies wat je nodig hebt, dus wees niet bang voor die break! Het kan je relatie namelijk ook ten goede komen.

Het is de ideale test

'Je weet niet wat je hebt, totdat het weg is'. Klinkt die spreuk je bekend in de oren? Wellicht is dit ook van toepassing op jullie. Heb jij je lover onwijs gemist, dan is hij misschien wel de ware voor jou. En als het dit keer allemaal wel werkt, dan weten jullie zeker dat jullie meant to be zijn!

Zou jij met je ex daten of vind je dat not done?  

via GIPHY

Lees ook: Deze dingen herkennen vrouwen die al heel lang geen seks hebben gehad