Liefde / Single & daten
Single & daten

Dit willen we wel en niet zien tijdens een eerste date!


Een eerste date is altijd spannend en je wilt er natuurlijk op je best uitzien. Wij vrouwen staan graag uren voor de spiegel, maar wat willen mannen (en vrouwen) het liefst wel of niet zien bij de ander? Dat lees je hier! 
 
Heb jij binnenkort een date, ga dan voor gekrulde lokken in plaats van steil haar. Een onderzoek onder 2000 mannen en vrouwen geeft antwoord op de vraag wat wij het liefst zien tijdens een date - en wat absoluut niet. 
 
 
Haarstijl
Vrouwen hekelen mannen met een paardenstaart, zo blijkt uit het onderzoek. Zo'n 41 procent van de vrouwen gaf aan dat ze mannen met een paardenstaart niet eens een kans zouden geven. Ook mannen met langer haar dan zijzelf of een bob komen niet in aanmerking voor een date. De zogenaamde 'man bun' doet het ook niet bij iedereen goed, want 37 procent van de vrouwen vindt de mannelijke knot geen goed idee.
 
Die 37 procent staat haaks op de 16 procent van de vrouwen die juist wel voor een man met een bun zouden gaan. Ook 'boyband' haar, een subtiele kuif of naar achteren geduwd haar doen het goed bij de vrouwen. Mannen, maak aantekeningen!
 
Mannen hebben vooral een hekel aan vrouwen met zichtbare extensions, felgekleurd haar of een grote knot op haar hoofd. Uit het onderzoek blijkt ook dat blondines beter in de smaak vallen dan brunettes en dat krullen het beter doen dan steil haar. Dat is nog best een hoop informatie om te onthouden!
 
 
Profielfoto's
Als het aankomt op de do's en don'ts van online profielfoto's, voelen vrouwen zich voornamelijk aangetrokken tot mannen die zich goed kleden, huisdieren hebben en een sixpack showen. Ook tatoeages en een gezond kleurtje vallen in de smaak bij de vrouwelijke populatie. Afknappers zijn foto's met andere vrouwen, te gespierde mannen en mannen met lange baarden. 
 
Ook mannen stellen veel eisen aan de profielfoto's van vrouwen. Zo zien ze het liefst een mooie glimlach, een leuke kledingstijl en minimale make-up. De grootste afknappers zijn een dikke laag make-up, foto's van baby's en te strakke wenkbrauwen. 
 
Conclusie: zowel mannen als vrouwen zijn niet snel tevreden. Wees gewoon lekker jezelf, dan komt het allemaal wel goed. 
 
Wat vind jij afknappers tijdens een eerste date?