Lifestyle / Reizen
Reizen

Herkenbare types die je elke dag in de trein ziet

Wie dagelijks de trein pakt om van bestemming te wisselen komt nogal wat verscheidenheid aan mensen tegen. Jong, oud, groot, klein, mooi, lelijk, dik, dun. Als je met de trein reist herken je deze types vast en zeker.

Aan het gepiep van de rails hoor je de trein al van verre aankomen. Hoe dichterbij hij komt, hoe beter jij kunt inschatten waar je moet staan om vooraan in de rij de belanden. Yes, je staat vooraan. Totdat de voordringer voor je gaat staan. Eenmaal binnen zie je ook alle andere typen hun plek in de trein innemen: de koptelefoon, de schone slaapster, de knikkeboller en al die anderen die altijd in de trein zitten, welke trein je ook neemt.


De voordringer
De voordringer merk je altijd als eerste op. Want die gaat precies voor je staan terwijl jij eigenlijk vooraan stond. Dude, really? Waarom dacht je dat deze plek vrij was? Niet voor jou! Er was een pas overgelaten zodat mensen de trein kunnen verlaten. De deuren gaan open en ja hoor, de voordringer drukt zich stevig tegen jou aan. Of je even een stapje naar achteren wilt doen, zodat de mensen eruit kunnen… Misschien moet je gewoon netjes achterin de rij aansluiten ouwe voordringer die je er bent.

De koptelefoon
Die ene met die koptelefoon die half depri uit het raam kijkt. Volledig geïsoleerd van de wereld heeft hij duidelijk nog wat tijd nodig om wakker te worden en te wennen aan de wereld.

De schone slaapster
Zachtjes snurkt ze in haar stoel. Haar mond zakt steeds verder open, haar hoofd kantelt steeds dichter naar de schouder van haar buurman op links en het volume van de snurkgeluidjes neemt toe.

Knikkeboller
Die steeds in slaap valt en weer wakker schrikt. Wat steeds weer voor een ongemakkelijk moment zorgt als ze jou, haar overbuurvrouw, weer recht aankijkt en niet zo goed weet hoe ze moet kijken en reageren.

De bouncer
Die ene die naar muziek luistert en subtiel meebeweegt op de beat. En af en toe, zonder het zelf door te hebben - hopen we, een geluidje tussen z'n/haar lippen laat glippen.


De werker
Die gaat hoe dan ook werken. Ook al staat hij, dan leunt hij wel met zijn laptop of iPad op jouw hoofdsteun en daarmee ook op jouw hoofd. Het kan hem niks schelen, the show must go on!

De scheter
De minst relaxte persoon van de hele trein. Die zit er al-tijd. Eerst ruik je de muffe geur van gisteren verteerde boerenkool en dan volgt een aura van warmte. Maar wie daar nou verantwoordelijk voor is? Iedereen lijkt er namelijk ontevreden om zich heen te kijken. Terwijl je weet: er is één iemand die zich er heel content bij voelt.

Drukke kinderen
's Ochtends maak je ze gelukkig nog niet zo heel vaak mee, maar áls er 's ochtends kinderen in de trein zitten, dan zijn ze altijd veel te druk voor het moment van de dag. En zeker te druk voor wat jij aankunt.

Het zeurende omaatje
Ze komt altijd als laatste binnen en heeft de plekken voor het uitzoeken, want zij mag altijd zitten. En daar maakt ze gretig gebruik van. Of ze gaat zo ongeveer tegen je aanstaan en net zo lang met je ogen in je prikken totdat je vanzelf opstapt. Dat is irritant zeg. Vráág het gewoon! En dan ook nog mokken dat die jeugd van tegenwoordig zo langzaam is en de muziek te hard heeft staan. Ja, graag gedaan hoor!

De toevallige, chronische wegkijker
Degene die altijd ‘toevallig’ de andere kant uitkijkt als het omaatje, of iemand anders waarvoor je moet opstaan, binnenkomt. En ja, die gene ben jij weleens…

Welke van deze types ben jij?