Beauty / Lichaam
Lichaam

Dikkere billen zijn gezond

I like big butts and I cannot lie! En terecht! Wist je namelijk dat vrouwen met dikkere billen een gezonder lijf hebben? De vorm van je billen zegt heel veel over je gezondheid. Ben je benieuwd wat het over jouw lichaam zegt? 

Baal jij van je welgevormde achterwerk? Niet doen! Je billen mogen dan wel de moeilijkste plek zijn om vet kwijt te raken, maar het is veel beter als het vet in jouw lichaam richting je billen gaat. Liever naar de billen dan tussen de ingewanden, toch? De vorm van je billen zegt daarom behoorlijk wat over je gezondheid. Er bestaan vier soorten bil-vormen: de V-vorm, de H-vorm, een ronde vorm en de vorm van een omgekeerd hartje. De V-en H-vorm hebben minder vet rondom de billen en de ronde- en hartjesvorm hebben extra vet rondom hun behind.


V-vorm
Vrouwen die billen hebben in een V-vorm (smaller van onderen, wat breder aan de bovenkant) hebben vaak een lager oestrogeenspiegel (oestrogeen is het vrouwelijke hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken).

H-vorm (een platte kont)
Vrouwen met een plat achterste hebben vaak vetopslag rond hun buik. Dit is een ander soort vet dan het vet dat wordt opgeslagen rond de heupen. Het vet dat wordt opgeslagen rond de buik is een actieve vorm van vet, wat betekent dat het geassocieerd wordt met hartziekten en diabetes. Maar dit vet is dan wel weer een stuk makkelijker te lozen dan het vet rond de het onderlichaam.

Ronde billen
Extra vet rondom de billen kan een teken van goede gezondheid zijn. Let wel: het moet niet de spuigaten uitlopen. Ronde billen helpen namelijk extra vetzuren uit de buurt van het hart, bloedvaten en lever te houden, wat risico’s op hart-en vaatziekten en andere problemen van dat soort, zoals diabetes, verlaagt. Dit geldt overigens alleen voor vrouwen en niet voor mannen.

Hartjesbillen
Wanneer je billen de vorm van een omgekeerd hart aannemen (een hangende achterkant - maar dat klinkt minder mooi) kan dat een teken zijn van zwakke spieren. Een teken van te weinig sporten. Dat kan van invloed zijn op de houding van je rug. Als je heupen zwaarder lijken door de vorm van je billen, kan dat ook nog eens duiden op voetproblemen.


Mag het een beetje meer zijn?
Meer vet rond de billen is niet altijd even leuk. Het kan namelijk ook leiden tot onder andere aambeien. Lekker gebilde mensen moeten dus goed letten op de inname van voldoende vezels en ze moeten lange zitsessies (zoals bij kantoorbanen) zoveel mogelijk voorkomen.

Bilvet krijg je nauwelijks weg
Vet rond de billen is het moeilijkste vet om te verbranden. Je krijgt het er nauwelijks af en het lijkt wel alsof het er alweer aanvliegt als je alleen nog maar ruíkt aan een blokje chocolade. Voordeel is dan weer: omdat je heupen waarschijnlijk breder zijn (een ruimere bekkenholte) zijn bevallingen vaak wat minder moeilijk.

En? Wat zeggen jouw billen over je gezondheid?