Dit snap je alleen als je geen ochtendmens bent

Lifestyle door Mariëlle
Nee, niet de wekker! Vanaf het moment dat je dat schettergeluid hoort lijkt jouw wereld gedoemd te zijn. Tot ongeveer een uurtje of twaalf. Dan kun je er wel weer tegenaan. Daarvoor ben je niet beschikbaar voor communicatie.

Je hebt je droombaan inmiddels te pakken en toch vind je het een hel om ’s ochtends je nest uit te komen. Je had gedacht dat je er wel overheen zou groeien en dat het zou veranderen als je dagelijks een goede reden had om je bed uit te komen. Nu ben je ouder én heb je een goede reden en heb je nog steeds last van de ochtendstruggles. Dit snapt echt niemand, tenzij je zelf ook last hebt van ochtendstruggles.


1. Oh die WEKKER!

‘Zal ik appen of ik niet een half uurtje later kan beginnen als ik een half uurtje langer doorwerk?’ Is het eerste wat er door je hoofd spookt als de wekker gaat. Elke dag. Maar het is kansloos, dat weet je zelf ook wel, want over een half uur zit je dan met hetzelfde probleem.

2. Nu moet je écht opstaan

1, 2, 3 en OP! Pfff... en weer liggen. Heel eventjes maar.

3. Nu ECHT!

Omhoog, voeten opzij en om de grond. Hoe moeilijk kan het zijn? Het bed ligt inmiddels al niet eens lekker meer, je krijgt rugpijn als je nog langer ligt. En het is gelukt. Eindelijk sta je naast je bed. Na poging 687.

4. Alleen jij kunt je dag laten verpesten door een handdoek

Met ogen als die van een molletje kijk je om je heen op zoek naar de handdoek. O damn, die zit natuurlijk nog in de wasmachine. Waarom had je dat gisteren ook al weer niet in de droger gedaan? Als het nu al verkeerd gaat ben je gedoemd voor de rest van de dag.

5. Kleren uitkiezen is ook al zo’n ding

Het was echt een goed idee om gisteren alvast een setje kleren klaar te leggen. Jammer dat je niet naar het weerbericht hebt gekeken. Nu kun je echt niks meer bedenken wat leuk is voor deze temperatuur. Als het wat warmer was geweest had je het wel geweten. Als het wat kouder was geweest had je die lekkere wollen trui aan kunnen trekken waar je helemaal in weg kunt kruipen.


6. Je kunt werkelijk een UUR doen over het strikken van je veters

Alles lijkt in slow motion te gaan. Het aantrekken van je sokken, het strikken van je veters… Het kan gewoon niet sneller. Je kunt de moed niet opbrengen. Terwijl jij zo niet van de ochtend houdt, ben je eigenlijk verplicht om de ochtend langer mee te maken, want door dit soort gedoe moet je ook nog eens eerder opstaan.

7. Don’t talk to me bitch

Nee vriend, ja ik weet dat je van me houdt maar praat niet met me! Laat me heeeel even wakker worden ja! O pff, moest die kus nou? Dat ochtendwalmpie is niet echt dé manier om de dag goed te beginnen.

8. Onbijten is echt te veel gevraagd

Alsof iemand je probeert te wurgen, zo voelt elke hap die je door je keel perst. Geen doen dit. En daarom vind je het maar beter om dat eten later op te pakken.

9. Je krijgt het niet voor elkaar om met open ogen in de trein te zitten

Hoe doen al die ‘gezellig babbelende mensen’ dat toch? Dit is sowieso reden nummer één dat je niet met de auto gaat, want dat zou wel eens levensgevaarlijk kunnen zijn.

10. Je snapt niet hoe mensen voor 12 uur kunnen lachen

GOEDE MORGEN! Schettert jouw collega met haar voorbeeldigste lach. Stel je toch niet zo aan mens!

Ben jij een ochtendmens of kun jij je hier wel in vinden?