Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Redenen waarom je niet moet trouwen

Je bent al drie jaar samen en je wilt trou… de wereld over reizen, samenwonen, beginnen aan huisdieren, misschien wel een huis kopen. Trouwen zit er voorlopig in ieder geval nog niet in en daar heb je maar wat goede redenen voor.

Tegenwoordig liggen onze doelen des levens net een tikkie anders dan vroeger. Over het algemeen zijn we wat ouder voordat we een kind uitpoepen en willen we voor die tijd bepaalde doelen in het leven behaald hebben. Het is niet meer alleen aan de man om de financiële kar te trekken, maar willen veel vrouwen ook maar wat graag de kostwinnaar uithangen, en trouwen… Nee, dat hoeft niet meer zo nodig.


Trouwen doe je maar als je rijk bent
De nieuwe generatie hoeft niet zo nodig te trouwen. Het is ook wel erg duur voor een feestje waarbij iedereen het ene na het andere mixdrankje op jouw kosten loopt weg te tanken. Terwijl je zelf liever nuchter blijft, omdat jou nog een huwelijksnacht te wachten staat. Daar heb je toch nog helemaal geen geld voor? Als je de loterij wint kun je altijd nog trouwen.

Een samenlevingscontract is goedkoper
Een samenlevingscontract is volgens de wet zo ongeveer even officieel en het is een stuk makkelijker geregeld en voor de kosten ervan hoef je geen lening af te sluiten.

Je maakt liever een wereldreis
Van het bedrag dat je aan een bruiloft uitgeeft kun je ook een reis om de wereld maken. Euh… moeilijke keuze? Wereldreis, bruiloft, wereldreis, bruiloft… Van een wereldreis heb je langer plezier dan van één dagje bruiloft en je kunt veel meer mooie herinneringen maken.

Trouwen maakt je heus niet gelukkiger
Het is niet zo dat je ineens meer van elkaar houdt als je een knetterdure ring om elkaar vinger schuift. Hangt misschien ook af van de maat van de knoepert van een ring om je vinger. Maar over het algemeen blijft de liefde even sterk.

Je wilt je vrij voelen
Natuurlijk wil je voor altijd met je lover verbonden blijven. Dat is het niet. Trouwen benauwt alleen zo.

Geen gezicht zo’n ring bij een man
Zie jij je man al met een ring? Dat is toch geen porum? Dan kun je net zo goed meteen dezelfde fiets kopen. En dezelfde regenjas als kers op de slagroomtaart.


Trouwen is zo ouderwets
Nieuwe generatie, nieuwerwetse eigenschappen.

Trouwen klinkt zo volwassen
En gezien je er al moeite mee hebt om jezelf goed en wel verzorgd de deur uit te krijgen elke dag, ben je duidelijk nog niet volwassen genoeg om te trouwen.

Je wekt illusies
Met trouwen wek je de illusie dat je binnen een jaar een kind op de wereld zet.
Zie bovenstaande toelichting.

Je vindt het al raar als mensen in je directe omgeving gaan trouwen
Als er om de vinger van jouw beste vriendin een trouwring wordt geschoven, barst je in tranen uit. Niet omdat je het zo prachtig vindt, maar omdat het zo dichtbij komt.

Getrouwde mensen doen geen moeite meer
Mensen die trouwen doen ineens niks meer aan hun lijf en zitten dagenlang schetend op de bank in hun joggingsbroek. Of is dat een vooroordeel?

Niet trouwen bespaart dubbel
Voor veel mensen bespaart niet trouwen dubbele kosten: zowel van het trouwen zelf als van een scheiding mocht dat van toepassing zijn.

Zou jij wel of niet willen trouwen?