Hoe herken je een vreemdganger?

Relaties door Mariëlle
Natuurlijk is iedereen weleens onzeker. Waar kun je allemaal onzeker over zijn? Name it en wij kunnen het beamen. Ook over onze relatie, hoe stabiel die ook is. Denk je dat jouw vent vreemdgaat? Herken of hij naast de pot piest.

Mannen en vreemdgaan. Die twee lijken soms wel onafscheidelijk. Overspel bestaat al zo lang als relaties bestaan. En ook vrouwen gaan vreemd. Eén op de vijf tot één op de tien kinderen schijnt niet verwekt te zijn door de man die ze papa noemt. Shocking! Er zijn van die momenten dat de hele wereld vreemd lijkt te gaan. Maar jouw man? Echt niet! Daar moet je in ieder geval helemaal niet aan denken. Maar twijfel je toch? Check dan de volgende punten en probeer te herkennen of jouw partner vreemdgaat.


- Praat jouw partner in zijn slaap? Misschien praat hij over andere vrouwen.

- Als hij tijdens de seks nu al voor de derde keer de naam van een ander heeft geroepen, moet je hem misschien maar eens aan de tand voelen. Dat is pretty verdacht.

- Klikt hij spontaan dingen weg (of juist iets open, zodat je alsnog niet kunt zien waar hij mee bezig is) als jij in de buurt van zijn telefoon komt?

- Hij neemt zijn telefoon overal mee naartoe en legt hem altijd op de kop. Hij heeft duidelijk wat te verbergen.

- Wordt hij gebeld en geeft hij altijd, net iets te snel, hetzelfde antwoord als je vraagt wie dat was? Of toont hij ontwijkend gedrag als je vraagt met wie hij zat te bellen of te appen?

-  Ai, het jeukt! Sjaiz, het lijkt wel alsof je een SOA hebt. Maar HOE dan? Ja, van háár van wie jij het bestaan nog niet weet.

- Het is een cliché, maar moet hij ineens veel overwerken en veel weekendjes weg voor zijn werk, terwijl hij dat eerder nooit hoefde en hij niet van functie is veranderd? Dan is het misschien handig om eens contact op te nemen met zijn werk. Je hoeft er niet letterlijk om te vragen, maar bel voor hem op de momenten dat hij zegt dat hij op kantoor is en dat jij denkt dat de situatie verdacht is. Bel met één of andere rotsmoes. Dat je hem mobiel niet kunt bereiken ofzo.


- Jouw partner neemt de laatste tijd wel heel vaak zijn telefoon niet op als hij het nummer heeft gezien van degene die belt, of hij loopt juist weg, wat hij anders nooit deed.

- Hij zegt ineens niet meer altijd waar hij naartoe gaat. Je hebt geen idee waar hij uithangt en als je ernaar vraagt doet hij er vaag over.

- Hij sport vaak, maar zijn vetpercentage neemt nauwelijk af en zijn sportkleren zijn nog droog en ruiken naar wasverzachter als hij terugkomt.

- De bijrijdersstoel moet je steeds verstellen als je instapt, terwijl jij toch de enige bent die bij hem in de auto zit?

- Zijn computer bewaakt hij met zijn leven. Waar eerder zijn mail spontaan opende zodra je Firefox aanklikte, moet nu voor alles apart worden ingelogd.

- Zijn collega’s bellen jou omdat ze hem niet kunnen bereiken, terwijl hij tegen jou heeft gezegd dat hij moet overwerken. Dan weet je het eigenlijk wel zeker.

- Je komt met hem in een hotel en ze herkennen hem, terwijl jij er nog nooit met hem bent geweest. Het is nog erger als ze hem met een andere naam aanspreken. Of als ze jou voor een andere dame aanzien. Of als ze vragen hoe het met zijn vrouw is, terwijl zijn vrouw naast hem staat!


- Hij doet niet eens moeite om je in bed te krijgen. Niet even een weekje, maar het duurt nu al een half jaar. En die drukke baan had hij altijd al, dus daar zal het niet aan liggen.

- Je vindt ineens bonnetjes die overal vandaan lijken te komen. Van bosjes bloemen, etentjes, lingeriesetjes en sierraden waar je niks vanaf weet.

- Als jij van huis gaat, wil hij altijd precies weten hoe lang je weg denkt te zijn.

- Als je ineens een avondje bij hem op de bank blijft terwijl je eigenlijk zou gaan sporten lijkt hij eerder geïrriteerd en teleurgesteld dan dat hij blij is dat jullie een extra avondje samen zijn.

- Als hij vaak zijn telefoon negeert als jij belt is dat op z’n zachtst gezegd raar.

- Zijn interesse voor jou is afgenomen. Hij vraagt niet eens meer hoe je dag was.

- 'Het voelt gewoon niet goed' kan ook een goede reden zijn om te denken dat je partner vreemdgaat. Jouw gevoel vertelt je vaak meer dan je zelf weet.

Waardoor ontdekte jij dat iemand vreemdging?