Types op een verjaardag

Vrije tijd door Anniek
De een lult de oren van je kop, de ander staart alleen maar naar zijn telefoon en weer een ander vreet al je zorgvuldig gemaakte hapjes op. Herkenbaar? Dit zijn de verschillende types mensen die jij op een verjaardag tegenkomt. 
 
Ratels
Deze mensen praten graag en veel en weten niet wanneer ze moeten stoppen. Ze beginnen met praten voordat ze daadwerkelijk binnen zijn en stoppen pas als je ze de deur uitduwt. Hun favoriete gespreksonderwerp? Alles. Het ene moment geven ze vurig hun mening over de vluchtelingensituatie en het volgende moment lullen ze je de oren van het hoofd over het nichtje van hun beste vriendin. Too much information!
 
Tip: probeer er wat eten in te duwen, misschien houden ze dan even hun waffel. 
 
 
Feestbeesten
Het feestbeest kan het eigenlijk niet schelen waarom jij een feest geeft. Verjaardag, geslaagd of gewoon voor de lol: het feestbeest wil alleen maar drinken, dansen en plezier maken. Vaak moet je deze mensen iets af remmen in hun enthousiasme, maar ergens is het ook wel gezellig. Totdat ze om twee uur 's nachts de laatste zijn en nóg niet naar huis willen. Dan is het gewoon irritant.
 
Rupsjes Nooitgenoeg
Deze mensen zijn de hele avond te vinden bij de tafel met hapjes. Natuurlijk vinden ze het gezellig om met mensen te converseren, maar eigenlijk hebben ze liever dat je weggaat zodat ze ongestoord kunnen eten. Genoeg is voor hen nooit genoeg, helaas.
 
Tip: ga met een hapjesschaal eerst langs je overige gasten, want de kans is groot dat de Rupsjes Nooitgenoeg alles in een mum van tijd opeten. 
 
Familieleden
Hoe leuk het ook is om opa en oma weer te zien, al die vragen die ze voor je hebben, hoeven echt niet. 'Hoe gaat het op school?' 'Heb je al een vriend?' 'Wat zijn je toekomstplannen' En de Spaanse Inquisitie gaat meestal de hele dag door.
 
Tip: schuif een ander familielid (het liefst je broer of zus) naar voren dat kan worden ondervraagd. Zo kun jij stiekem wegglippen.
 
 
Laatkomers 
Deze mensen komen graag twee uur na het begin van een feestje opdagen. Negen van de tien keer hebben ze geen cadeautje en zijn ze ook na een halfuur weer weg. Leuk dat je er bent hoor, maar je had net zo goed thuis kunnen blijven. 
 
Clowns 
Het probleem met de clowns is dat ze zichzelf onwijs grappig vinden, terwijl ze dat niet zijn. Meestal gaan hun grapjes over gênante dingen die je ooit hebt meegemaakt en waar ze nooit over uitgepraat raken. Helaas voor jou. 
 
Tip: maak een ander het slachtoffer van de grapjes en bespaar jezelf de kramp in je kaken van het neplachen. 
 
Antisocialen
De antisocialen hebben totaal geen zin om op jouw feest te zijn, maar zijn waarschijnlijk gedwongen door een partner of ouder. Het gevolg is dat ze met een verveelde blik in een hoekje zitten, al je eten opeten en alleen maar naar hun telefoon staren. Elke poging om een gesprek te starten mislukt binnen een minuut en uiteindelijk geef je het dus maar op.
 
Tip: bespaar jezelf de moeite en focus op mensen die wel een gesprek met je willen hebben.
 
Welk type ben jij op een verjaardag?