Op deze leeftijd ben je het gelukkigst

Lifestyle door Anniek
Misschien ben jij nog niet begonnen aan je midlifecrisis, maar dat betekent niet dat je nu helemaal lekker in je vel zit. Er blijkt namelijk een bepaalde leeftijd te zijn waarop je het gelukkigst bent! Benieuwd? Lees dan verder!
 
Een Australisch onderzoeksteam kwam erachter dat je het beste in je vel zit tijdens je twintiger jaren. Uit het onderzoek blijkt dat je happy attitude na je 25ste weer afneemt, om vervolgens 40 jaar lang weg te blijven. Pas na hun 65ste krijgen veel mensen weer het gevoel dat ze echt 'leven', omdat ze minder zorgen en stress krijgen.
 
 
Hoe ouder, hoe beter
Het doel van het onderzoek was om erachter te komen op welke leeftijd mensen het gelukkigst zijn en hoe het komt dat ze zich soms beter voelen dan anders. Volgens Dr. Ioana Romia, onderzoeker aan de University of New South Wales in Australië, raken de meeste mensen in een dip rond hun 40ste. "Pas na hun 80ste levensjaar voelen veel mensen zich dan weer beter", aldus Ioana. Dat is in ieder geval nog iets om naar uit te kijken...
 
Volgens de onderzoekers hangt tevredenheid samen met de waarde die men hecht aan geld en een baan. Tegen het einde van je twintiger jaren begin je meer te letten op hoeveel je verdient en dit blijft vaak zo tot je op latere leeftijd met pensioen gaat. Ook heeft je geluksgevoel te maken met hoe dicht je bij je vrienden en familie woont en hoe goed je gezondheid is. Veiligheid werd door de onderzoekers ook aangestipt als een belangrijke geluksfactor, net zoals de hoeveelheid vrije tijd die iemand heeft. 
 
 
Er zijn dus een hoop dingen die je geluk kunnen beïnvloeden. Wij zijn er echter ook van overtuigd dat geluk iets is dat je zelf creëert. Zorg dus voor een positieve attitude! 
 
Gelden de resultaten van dit onderzoek voor jou?