Dingen die we mannen willen afraden

Lifestyle door Mariëlle

Nee, we zijn niet meteen ongesteld als we vinden dat een man iets verkeerd doet. Mannen pakken gewoon niet alles helemaal tactisch aan. En daarom willen we ze graag een beetje helpen. Puur uit eigen belang. Dit kun je beter laten.

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Er zijn zoveel dingen die mannen niet van ons snappen. Dat we daar een heel item mee kunnen vullen zegt eigenlijk al genoeg. Mannen snappen ons gewoon niet. En wij hen eigenlijk ook niet altijd. Maar dat komt omdat hun gedragingen vaak volstrekt onlogisch zijn. Net zoals de onderstaande dingen die we mannen met alle liefde afraden.

 

 

 

 


1. Axe. Gewoon niet. Niente. Nada. Geen Axe! Geen vrouw die dat lekker vindt ruiken. En al helemaal niet zo’n mega walm die vanuit verweggiestan je neus al binnendringt. Die reclames zijn niet op waarheid gebaseerd.

2. Niet te veel parfum. Ook als parfum wel lekker ruikt is het niet handig om zelf die oase van lucht te zijn. Daar word je eerder misselijk van dan opgewonden.

3. Zonder toestemming van ons bord af eten. Voor je het weet heb je het laatste hapje die we altijd extra lekker maken en waar we ons de hele maaltijd al op verheugen. En dan heb je dus meteen Wereldoorlog III aan je broek hangen. Dat moge duidelijk zijn.

4. Niet te romantisch doen. Als wij binnenkomen en je hebt overal kaarsjes aangestoken en het bed is bezaaid met rozenblaadjes is het vrij doorzichtig dat je maar op één ding uit bent. En we zijn stiekem ook een beetje bang dat de boel in de fik vliegt.

 

 


5. Zeggen dat we dikker zijn geworden. Ook niet subtiel en al helemaal niet voor onze eigen bestwil. Mocht het echt de spuigaten uitlopen dan merken we dat vanzelf aan onze broek.

6. Jaloers zijn. Er zijn vrouwen die een tikkie jaloezie egostrelend en schattig vinden. Niet alle vrouwen vinden dat - de meeste niet. Met jaloezie bereik je vaak juist het tegenovergestelde van wat je ermee wilt bereiken: je kaatst vrouwen van je af. Vrouwen zijn nou eenmaal eigenwijs, dus als jij zegt dat ze iets niet mogen doen, dan doen ze het natuurlijk juíst.

7. Twee dagen achter elkaar dezelfde onderbroek of sokken dragen. Ja, er zijn mannen die dat doen. Leer het ze als de wiedeweerga af!

8. Ook douchen omdat je stinkt en dan hetzelfde shirt weer aantrekken werkt niet.

9. Bij elk ding waar wij commentaar op geven suggereren dat we ongesteld zijn. Ja, dan krijg je ons wel chagrijnig ja.

 

 

 

 


10. Een vrouw volledig willen verzorgen en haar laten leven van jouw bankrekening. Hartstikke lief en er zijn ongetwijfeld vrouwen die dat willen, maar dat is maar een handje vol. Vrouwen van tegenwoordig willen zelfstandig zijn en hechten waarde aan hun eigenwaarde. Ze willen niet de nietsnut uithangen die moet teren op andermans portemonnee. Net zoals jij, man, de kostwinnaar wilt zijn, streven wij vrouwen ook steeds vaker die ambitie na.

11. Zeg nooit: “het enige recht van een vrouw is het aanrecht.” Niet als je de dood niet in de ogen wilt kijken in ieder geval.

12. Een vrouw willen veranderen. Het is juist zo belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn binnen een relatie. Haal het dan ook niet in je hoofd om een vrouw te willen veranderen. Misschien moet je dan zelf een beetje veranderen, maar waarschijnlijk passen jullie gewoon niet bij elkaar.

13. Geen grapjes ten koste van haar maken. Grapjes ten koste van een ander zijn sowieso not done. Tenzij het over haar vijand gaat, dat is het enige moment waarop het gedoogd wordt.

Wat zou jij een man willen afraden?