Goed nieuws voor iedereen die vroeger niet populair was!

Lifestyle door Anniek

Was jij vroeger de nerd van de klas of het pispaaltje op school? Dat was toen vast heel kut, maar nu moet je er alleen maar dankbaar voor zijn! Het blijkt namelijk dat de coole kids het er later in het leven slechter vanaf brengen!
 
Dagdroomde jij tijdens de lessen Frans over dat je samen met je vriendinnen een populaire clique à la The Plastics zou vormen? En zou je dan al die pestkoppen in een afbrandboek noteren met gemene opmerkingen erbij? Als je op de middelbare school niet de Queen Bee was, maar juist de nerd, mag je daar nu heel blij mee zijn. De zogenaamde 'coole' kids hebben het er namelijk helemaal niet zo goed vanaf gebracht als je waarschijnlijk dacht.

 

Risico
Je zag het al helemaal voor je: dat ene populaire meisje uit de klas met haar blauwe kijkers en lange blonde haren zou later trouwen met de populairste jongen van de school. En dan zouden ze carrière maken, schattige kinderen krijgen en lang en gelukkig leven. Wij hebben nieuws voor je: zo is het waarschijnlijk niet gegaan! Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die op de middelbare school als populair werden gezien, meer risico liepen om later verslaafd te raken aan alcohol en drugs. Ook zouden ze vaker in aanraking komen met de politie.
 
Volgens professor Joseph Allen heeft het allemaal te maken met het gedrag van de coole kinderen. "Ze moeten steeds meer extreme dingen gaan doen om als gaaf te worden gezien. Daardoor zijn ze minder bekwaam op bijvoorbeeld sociaal vlak tegen de tijd dat ze volwassen zijn." Dus wees blij dat jij vroeger met je hoofd in de toiletpot werd geduwd, want de kinderen die dat deden maken ze nu waarschijnlijk schoon (al is er natuurlijk niets mis met een baan die de rekeningen betaalt). Zoals het gezegde gaat: what doesn't kill you, makes you stronger.

 

Was jij vroeger een popiejopie of een nerd?