Lifestyle
Lifestyle

De moeder van je vriendengroep? Dat ben jij!


Ben jij degene die problemen moet aanhoren en ruzies mag oplossen? Gefeliciteerd, jij bent een moeder! Nee, niet van een baby, maar van je vriendengroep! Check onderstaande tekenen om erachter te komen of jij 't moedertje bent.
 
1. Je houdt iedereen bij elkaar als jullie ergens heengaan
Je kunt er niet tegen als je hele vriendengroep uit elkaar valt zodra je een kroeg of festivalterrein betreedt. Daarom kies je een ontmoetingspunt voor als er iemand de weg kwijt is en probeer je met iedereen te praten zodat je allemaal bij elkaar blijft.
 
 
2. Je houdt rekening met iedereen
Wil de één naar de tacotruck en de ander naar de friettent, dan spreek jij iedereen streng toe over dat je elkaar bij de picknickbankjes weer ontmoet. Er wordt samen gegeten en dat is dat. 
 
3. Jij bent de nuchtere tijdens het uitgaan
Zelfs al drink je een hele fles wijn leeg, jij bent altijd de nuchterste persoon in de groep. Het is waarschijnlijk een ingebouwd mechanisme dat jou belemmert om knetterdronken te worden, want jij bent altijd in staat om iedereen in de gaten te houden en eventuele conflicten te sussen. Heel handig, maar soms ook heel irritant. 
 
4. Je zorgt dat iedereen veilig thuiskomt 
Samen uit, samen thuis. Dat is jouw motto. Als je na een avondje stappen met z'n allen richting huis fietst, zorg je ervoor dat jullie met elkaar iedereen veilig afleveren. Dat jij vaak de laatste bent die thuiskomt deert je niet zoveel, want je weet dat al je kinders veilig in bed liggen. 
 
5. Jij vraagt om een berichtje als je vrienden thuis zijn gekomen
Fiets jij een keer niet mee met je vrienden, dan vraag je alsnog om een bevestiging dat ze hun huis hebben bereikt. Jij maakt je net zolang ongerust totdat je telefoon overgaat. 
 
 
6. Iedereen komt naar jou toe voor advies
Al jouw vrienden weten dat jij het beste advies geeft over... alles. Zelfs als jij totaal geen ervaring hebt op een bepaald gebied, geloven ze nog alles dat je ze vertelt. En eerlijk gezegd geeft het je een goed gevoel dat je vrienden zo op je vertrouwen, want het is fijn dat mensen je nodig hebben.
 
7. De inhoud van jouw tas kent geen grenzen
Paracetamol, een borstel, elastiekjes, deodorant en tampons. Dat is slechts een kleine greep in de spullen die jij op een dagelijkse basis met je meesjouwt. Het maakt niet uit wat jouw vrienden nodig hebben, want jij hebt het altijd binnen handbereik. 
 
8. Jij herinnert vrienden aan dingen die ze nog moeten doen
Telefoontjes die ze moeten plegen, mailtjes die nog moeten worden beantwoord of afspraken die ze echt niet mogen missen. Je weet dat je de moeder van de groep bent als je jouw vrienden constant achter de vodden zit over dingen die ze niet mogen vergeten.
 
9. Jij houdt je vrienden altijd goed in de gaten
Rijden ze niet te dicht op de stoeprand, lopen ze niet vlak langs het water en halen ze geen onverantwoorde stunts uit? Als je de moeder van de groep bent, probeer je jouw kids te behoeden voor elk gevaar. Zeker als ze dronken zijn, hebben jouw vrienden de neiging om domme dingen uit te halen. Mag jij weer eens om half vier 's nachts iemand proberen te overtuigen dat het gemorste biertje echt 'per ongeluk' ging en dat vriendin X het niet voor de lol deed. Tja, dat hoort erbij als je moeder bent.


 
10. Je vrienden noemen je voor de grap 'mam'
Dit zegt wel genoeg, denken we. 
 
11. Jij houdt het haar naar achteren als er wordt gekotst
Hangt vriendin X kotsend boven de toiletpot, dan ben jij degene die er standaard bij wordt geroepen. Jij bent namelijk een expert in haar naar achteren houden en bemoedigende speeches geven over waarom het niet erg is dat de avond zo loopt. Ook moeder zijn heeft zo z'n mindere kanten.
 
12. Je leeft mee
Eindexamens, diploma-uitreikingen of andere belangrijke gebeurtenissen, het maakt allemaal niets uit. Jij zit nagelbijtend met je vriendinnen te wachten op verlossende telefoontjes, zit met een brede grijns in het publiek als ze hun papiertjes ontvangen en beleeft elk belangrijk moment in hun leven alsof het jou zelf overkomt. Daarnaast ben je apetrots op ze als ze iets groots bereiken. Snik, even een traantje wegpinken hoor.
 
Ben jij de moeder van je vriendengroep?