Strijken met Fred: Workshop en een nieuwe winactie!

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Team-Ze.nl werd uitgenodigd voor een strijkworkshop met Fred van Leer (roekoe roekoe!) en de Braun CareStyle 5. En dat was nodig ook. Want hier komt een biecht: strijken vinden we echt vréselijk! Maar toch gingen wij de strijd aan.
 
Er zijn maar weinig dingen op de wereld waar je ons ongelukkiger mee maakt. Bij voorkeur skippen we dat hele strijkproces. En als we er om welke reden dan ook (iets met mannen die het niet accepteren als we in gekreukte kleren de deur uit sneaken) niet onderuit komen, dan moet dat hele strijkproces zo snel mogelijk voorbij zijn. Dus die hele strijkworkshop was wel besteed aan de dames van de redactie. O en: als je naar beneden scrolt kun je meedoen aan een nieuwe winactie.
 

 
Help, mama!
Nou daar gingen we dan, aan de slag. Help, mama! Waar moeten we beginnen? Redders in nood stonden ons op te wachten: knappe mannen die nog konden strijken ook. Zij lieten zien hoe we moesten strijken en Fred praatte ons bij over de details van de stoomgenerator - waarvan het absoluut zonde zou zijn als we ze niet zouden ontdekken - en over andere strijkweetjes. Nu weten we bijvoorbeeld dat May Britt Mobach (van Amayzine.com) alles strijkt wat los en vast zit. Ze vindt het heerlijk. Zelfs het ondergoed van haar man kan niet aan het strijkijzer ontsnappen. 
 
We weten nu ook dat je babykleertjes eigenlijk moet strijken. Niet omdat het er dan mooi uitziet (want daar heb je nog geen drie seconden profijt van met zo’n kleintje), maar omdat het bacteriën doodt. Babykleertjes kunnen niet heet genoeg gewassen worden om alles te doden (dan krimpt het). En Fred had nog een goede reden om kleren te strijken: je hebt meer ruimte in je kast, dus je kunt meer kleren kopen. Yes! Op zo’n reden zaten we te wachten.
 
De beste strijktip
Wie kent het niet? Heb je eindelijk de drempel om toch te gaan strijken overwonnen, ligt je gestreken stuk steeds weer opnieuw in de kneuters als je een ander deel van het item wilt strijken. De tip van Fred: begin met de kleinste stukjes stof en bewaar de grote vlakken tot het laatst.
 
 
Waarom we nu wél willen strijken
Waarom wij de Braun CareStyle 5 stoomgenerator linea recta onder de arm hebben meegepikt? Je gelooft het niet, maar wij hebben met eigen ogen gezien wat dat ding kan. Dit willen wij ook. Ineens zijn we wel gemotiveerd om te strijken. Wat we hier van bakken zullen we binnenkort laten zien (we moeten eerst even oefenen).

Dit is waarom we nu wél willen strijken:

- Je kunt er verticaal mee stomen. Dat is enorm handig als je tussen de praktijken door even snel je kleren wilt opfrissen en het echt te veel moeite vindt om die strijkplank erbij te halen (wat normaal onze voornaamste reden is om ons vooral niet met strijken bezig te houden). Maar nu hang je het kledingstuk gewoon aan een hangertje en vuur je de stoom af. Wie heeft dit bedacht? Dit is briljant!

- We zijn ook altijd zo bang dat we kleren beschadigen met strijken. Maar we hebben met eigen ogen gezien dat dat niet hoeft. Er kwamen stofjes op de strijkplank te liggen waarvan we dachten ‘doe dat nou maar niet’ en de stoomgenerator gleed er overheen alsof het niks was. Bij een gewoon strijkijzer was de stof er sowieso aan vast gesmolten, maar dat gebeurde niet bij deze stoomgenerator! Door de stoom die het apparaat uitstootte werd de term ‘Hans Klok’ al eens ter sprake gebracht, maar dat al die materialen zonder beschadigingen door de Braun CareStyle 5 stoomgenerator behandeld konden worden, vonden we ook behoorlijk Hans Klok-like.
 


 
- We hebben tijdens de workshop geleerd dat je gewoon over knoopjes heen kunt strijken (wel alleen met de Braun CareStyle 5, want met een gewoon strijkijzer zullen de knoopjes beschadigen en wordt de stof om de knoopjes niet glad). Een lief vrouwtje van ons strijkteam had al jaren strijkervaring en streek daarom netjes tussen de knoopjes van haar blouse door. Toen we haar eraan herinnerden dat dat niet hoefde zag je dat ze er een beetje moeite mee had, maar toch zette ze de bout op de knopen. Nee hoor,  het smolt niet en de stof er omheen werd lekker glad. Haar eerste reactie was om de stoomgenerator naar voren over de knopen te laten glijden. Toen er werd gesuggereerd dat ze hem er achteruit overheen moest laten glijden, gleed hij ook daadwerkelijk. Door de afgeronde 3D strijkzool (de zool van de generator loopt aan de achterkant omhoog als een schans) blijft de generator niet achter de knopen hangen. De vrouw begon helemaal te stralen. Ze vertelde namelijk dat ze alle kleren van haar dochter streek, haar zes kleinkinderen en haar achterkleinkind. Met de stoomgenerator zou ze veel meer tijd voor zichzelf overhouden.
 
iCare technologie
Is het heel raar als wij vertellen dat we altijd staat te prutsen met de temperatuurinstellingen voor verschillende stoffen? Of beter gezegd: we snappen er niks van en toen daarom alles op dezelfde stand. En ja, dat gaat wel eens verkeerd. Helaas pindakaas. Dankzij de iCare technologie heeft de CareStyle 5 stoomgenerator 1 temperatuurinstelling die geschikt is voor alle stoffen. En dat gaat wél goed. Dus je hoeft nooit meer al je shirts binnenstebuiten te keren om die verrekte labeltjes te lezen. Bovendien gebruikt de stoomgenerator krachtige stoom, waardoor je twee keer zo snel kunt strijken. Scheelt je weer tijd en energie, nietwaar?
 
 
Tja, en dan de nadelen... Eigenlijk heeft deze stoomgenerator er maar één en dat is dat alle strijkliefhebbers veeeel eerder klaar zijn. Jammerdebammer! Maar wow, als we dit eerder hadden geweten, hadden we deze kledingstukken wel vaker gestreken. Gelukkig ben je met de stoomgenerator zo klaar, anders moesten we nog eerder opstaan ook als we 's ochtends onze kledingstukken moeten strijken. Ons niet gezien! Maar indormatie over de Braun CareStyle 5 stoomgenerator kun je vinden op Braunhousehold.nl.

Sfeerimpressie
Bekijk hoe onze dag eraan toe ging en als je goed oplet zie je ons ook nog voorbij flitsen:

WIN!
Denk jij nu 'dit is helemaal mijn ding, dit wil ik ook'? Dan heb je geluk, want jij kunt een dagje shoppen met Fred van Leer winnen, inclusief 500 euro shoptegoed! Daarnaast krijg je ook de CareStyle 5 stoomgenerator mee naar huis. Wat wil je nog meer? Doe mee op www.strijkenmetfred.nl om mee te doen met de win actie. Succes!