Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Stofzuigen is goed voor je seksleven

Vandaag gaat het je eindelijk lukken: je vriend overtuigen dat ‘ie wat vaker moet stofzuigen. Want dat is goed voor z’n seksleven, blijkt uit onderzoek. En dus ook voor jouw seksleven én je hebt een opgeruimd huis! Hoe fijn is dat?

Ja, wie wil dat nu niet? Je lover die af en toe lekker met de stofzuiger door het huis gaat, juist vlak voordat er bezoek komt (fijn!!) en tegelijkertijd wordt het ook nog eens leuker tussen de lakens met hem! Klinkt als het walhalla. Maar hoe kan dat dan? Waarom heeft niemand ons dit eerder verteld?


Het onderzoek naar het verband tussen ‘huishoudelijke taken’ en ‘seks’ is nog maar net afgerond. Sinds 2008 werden er meer dan 1300 stelletjes gevraagd te vertellen over hun relatie, het huishouden en hun seksleven. En wat bleek? Als de man vond dat de verdeling van het huishouden eerlijk was, vonden zowel de man als de vrouw hun seksleven goed. Of de man nou écht precies de helft deed, of iets meer, of iets minder, dat maakte eigenlijk niet uit. En ook als de vrouw vond dat hij eigenlijk te weinig deed in huis, dan had dat geen invloed op het resultaat. Ze vonden dan nog steeds, man én vrouw, dat ze superlekkere seks hadden met elkaar. 
 
Waaróm een man beter is in bed als hij denkt dat ‘ie genoeg doet in huis, daar zegt het onderzoek niets over. Maar who cares? Laat hem gewoon wat vaker de stofzuiger hanteren, geef hem daarna héél veel complimentjes (misschien is dat het?) en seks vervolgens de sterren van de hemel met hem. 

Pakt jouw lover vaak de stofzuiger?