Dit is de perfecte bedtijd

Lifestyle door Anniek
De ene avond lig jij om negen uur al te snurken, de volgende drie nachten zie je het twee uur worden. Grrr, hoe zit dat nou toch steeds? Is er een ideale tijd waarop je in je mandje moet liggen? Ja, die is er! En je vindt hem hier!
 
Pak je notitieboekje er maar even bij, want deze aantekening zul je de rest van de winter nodig hebben. Volgens een Engels onderzoek is 22.37u de beste tijd om naar bed te gaan en geen minuut eerder of later. Specifiek? Jazeker, maar als het echt helpt, hoor je ons niet klagen!
 
 
IJsklontje
Uit het onderzoek bleek dat van de 1000 respondenten ruim de helft moeite heeft met in slaap komen in de winter. Dit komt door de venijnige kou die via je ramen je slaapkamer binnensluipt en je 's nachts wakker houdt. Ook bleek dat stelletjes die samen slapen tenminste twee keer per week ruzie maken over de kamertemperatuur en over hoe laat ze naar bed gaan. Geen wonder dat de meeste relaties in de winter op de klippen lopen! 
 
Over het algemeen slapen mensen tussen oktober en februari 6 uur en 15 minuten. Dit is 40 minuten minder dan in de warmere maanden, als je gewoon lekker behaaglijk in je nestje kan liggen. Maar in de winter stellen mensen het naar bed gaan vaak uit, omdat ze opzien tegen de kou in de bad- en slaapkamer als ze zich omkleden. Heel begrijpelijk; je hebt natuurlijk geen zin om als een ijsklontje je bed in the glijden. 
 
 
Perfecte winterslaap
Maar wacht, er is meer dan alleen een perfecte bedtijd! Uit het onderzoek kwam namelijk ook naar voren welke dingen je nodig hebt om van jouw 6 uur en 15 minuten een 'perfecte' winterslaap te maken. De benodigdheden zijn: warme bedsokken, twee ganzenveren kussens, een katoenen pyjama en een dikke deken. Klinkt vrij haalbaar, nietwaar? Wij weten in ieder geval hoe laat wij vanavond naar bed gaan, dik ingepakt als een Eskimo. 
 
Dus, lig jij vanavond om 22.37u in bed?