Seks & relaties / Relaties
Relaties

Zijn jullie geliefden of vrienden?

Friends with benefits kan eindigen in een relatie, maar een relatie kan ook eindigen in friends with benefits. En dat is minder gunstig voor beide partijen. Weet jij eigenlijk nog of jullie geliefden zijn of vrienden zijn geworden?

Jullie hebben het fantastisch samen. Dat is het niet, maar je ziet niet eens het verschil meer tussen je beste vriendin en je lover! Dat is toch erg? En het ergste is nog wel dat je je er niet eens van bewust bent. Is jouw relatie omgeslagen in een vriendschap? Zijn jullie geliefden of vrienden?


Seks zegt niet alles over je relatie, maar het zegt toch zeker wel iéts? En best veel ook? Jij hebt alleen nog seks om jezelf in je behoeften te voorzien, maar niet uit pure liefde of omdat jullie niet van elkaar af kunt blijven. Nee, het is niet dat je spontaan vochtige lellen van ‘m krijgt. Je wilt gewoon seks. En daarna plof je weer lekker op de bank. Niks geen knuffel of romantisch gedoe.

Misschien zou je trouwens wel liever seks hebben met ieder ander. Je fantaseert er wel eens over hoe het met een ander zou zijn. Maar je wilt je lover niet kwijt, omdat jullie het zo gezellig hebben samen. Maar aan de andere kant: hoe erg zou hij het vinden als je hem vertelt dat hij het dan ook een keertje met iemand anders mag doen?

Het hoogtepunt van jullie week is samen filmkijken of knetter dronken in de club shinen. Maar dat had ook net zo goed met je beste vriendin kunnen zijn.

Je merkt überhaupt maar weinig verschil tussen het samenzijn met ‘gewoon’ een vriend(in) of met je lover. Jullie doen hetzelfde en lachen om dezelfde dingen als met welke vrienden dan ook.


Het doet je niks als hij iets met een ander vrouwelijk wezen afspreekt. Het liefst zou je nog meegaan ook onder het mom van 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. 

Een leven samen? Eigenlijk hebben jullie dat niet meer zo erg. Gek, want jullie hebben veel overeenkomsten. Jullie vrienden, jullie werk, jullie hobby’s. Maar jullie doen niks meer echt samen. Niet met z’n tweetjes. Óf jullie leiden je eigen leven, óf het is in groepsverband. Niet dat jullie behoefte hebben aan een leven met z’n tweetjes, jullie vinden het wel prima zo.

Je vindt zelfs alleen op vakantie gaan veel leuker dan samen. Dat is pas erg.

Jullie accepteren echt alles van elkaar. Gewoon, omdat het jullie niet zoveel boeit. Om er lekker snel vanaf te zijn. Over en weer lopen jullie over elkaar heen. Een beetje tegengas zou niet misstaan.

Jullie koken vaker apart dan dat jullie voor jullie samen koken. Net zoals in een studentenhuis.


Als er een betere afspraak op je pad komt, zeg je de plannen met je vriend met al het gemak af. Of hij dat niet erg vindt? Neuh. Dan kan hij ook met iemand anders afspreken. Jullie gezamenlijke dates laten jullie ook drempelloos crashen door andere vrienden. Geen probleem.

Als je in je uppie iets gaat ondernemen, denk je er eerst aan hoe je het gaat regelen met je huisdieren. Dan denk je aan je ouders, je beste vriendin en dan pas komt je vriend.

De gedachten dat hij het weleens zou kunnen uitmaken komt niet eens in je op. Niet dat jullie toekomst nou zo stabiel is, maar je kunt het je gewoon niet voorstellen dat hij dat zou doen. Dat is net zoiets als dat je broer ineens zou zeggen dat het je broer niet meer is. Het is veel te vanzelfsprekend allemaal, de spanning is weg.

De kleine dingen als aanrakingen tussendoor zijn weggevallen.

Spontane appjes met liefdesverklaringen ontvang en stuur je niet meer. 

Als jullie praten kijken jullie elkaar niet eens meer recht in de ogen. Je blijft vooral kijken naar waar je mee bezig bent. 

Ben jij nog helemaal verliefd op je lover?