Seks & relaties
Seks & relaties

Vrouwen zijn óf bi óf lesbisch

Een beetje bi is niet bah, en dat is maar goed ook, want geen één vrouw blijkt hetero te zijn. Dat zijn de resultaten uit een nieuw onderzoek. Vrouwen zijn óf bi óf lesbisch. Vrouwen worden namelijk ook opgewonden van vrouwen.

Dus niemand van ons is hetero, dat dat even duidelijk is. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Alle vrouwen zijn namelijk óf 100% lesbisch, óf bi. Dat onderzoek gaf duidelijk aan dat geen één vrouw helemaal hetero is. Dat was te lezen in het AD.


De universiteit van Essex onderzocht 345 vrouwen op hun geaardheid. Nou kunnen we wel stellen dat 345 wel wat weinig is om het onderzoek erg representatief te nomen. Maar ook al is het deelnemersaantal wat aan de lage kant, het zegt wel iets over ons vrouwen.

Het onderzoek werd als volgt ingestoken: de deelneemsters kregen erotisch getinte filmpjes te zien waarbij de hoofdrol zowel door mannen als door vrouwen werd vertolkt. De onderzoekers meetten de seksuele aantrekkingskracht en de opwinding van de deelneemsters. 74% werd überhaupt opgewonden bij de video’s. Zowel van de video’s met blote boobies als blote worsten werden de, zogenaamd hetero vrouwen, even sterk opgewonden? Vrouwen die al hadden aangegeven op vrouwen te vallen werden inderdaad alleen maar opgewonden bij de beelden van vrouwen.

Dus: veel vrouwen zeggen wel zo leuk dat ze hetero zijn, maar dat is geen 100%. Zo blijkt maar weer: een beetje bi is niet bah. Zou het bij mannen ook zo werken?

Kun je je iets voorstellen bij de beweringen van dit onderzoek?