Dingen die je niet kunt kopen

Lifestyle door Mariëlle
You wish dat je een rimpelloze, vlekvrije huid en die enorme haardos die al zo lang op je verlanglijstje staan, gewoon uit de rekken van de drogisterij kunt trekken om ze vervolgens af te rekenen. Maar helaas is niet alles te koop.

Met Sinterklaas en Kerstmis steeds dichter binnen je comfort zone knal jij je verlanglijstje overvol. Met de mooiste parfums, heerlijkste badschuim en een jaarvoorraad aan chocolade. Je kunt van alles wensen, want wie weet zit het spontaan in je schoen als je ’s ochtends wakker wordt. Vragen kan altijd. Hoewel, niet alles is te koop natuurlijk. Je denkt er niet zo vaak bij na maar sommige dingen bereik je alleen met geluk of door er heel hard voor te werken.


Liefde
Love is in the air… maar niet in de shops. Ingrediënten om een potje liefde in elkaar te kleien zijn niet altijd makkelijk te vinden. Het heeft veel met geluk te maken. Het geluk dat je op het juiste moment op de juiste plek bent en in de juiste mood. Je moet er namelijk ook een beetje zin in hebben en ervoor openstaan.

Geluk
Geluk is er ook zo één. Geen winkel die het verkoopt. Ja tips. Boeken overladen met tips hoe je gelukkig zou moeten kunnen worden. Die kun je kopen, maar het geluk zelf moet je zelf vinden en uitvogelen hoe je ermee om moet gaan. Hoewel geld natuurlijk ook best gelukkig kan maken, omdat geld het leven een stuk makkelijker maakt.

Een mooie huid
Van je huid heb je er maar één en die kun je niet vervangen. Hoewel tegenwoordig heel veel mogelijk is om je huid weer op te lappen, kun je hem niet helemaal vervangen. Het moet goed verzorgd worden. Gebruik als basis een goede cleanser om je huid goed te reinigen, een verzorgende en beschermende dagcrème en een herstellende nachtcrème. Vergeet ook de rest van de huid niet te verzorgen want deze is evenmin te koop.

Haar
Jawel, haar is natuurlijk wel te koop: in de vorm van een pruik. Maar van je eigen haar wil je natuurlijk het liefst zo lang en zoveel mogelijk genieten. Was het daarom niet teveel en op de juiste manier om zoveel mogelijk volume te creëren en er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

Een mooi lichaam
God wat zouden we er veel voor over hebben als we het lichaam van Doutzen Kroes konden kopen. En die vriend van je wil ongetwijfeld wel bijlappen als je het in je uppie niet kunt leien. Maar helaas pindakaas, don’t wish for it, work for it. Want je zou er een flinke duit voor over hebben om het lichaam te kunnen kopen, maar is gezond eten en een goed fitnessprogramma dan teveel gevraagd?

Uitstraling
Je uitstraling zegt veel over wie je bent. Hoewel mensen denken dat het wel zo is, heeft het toch weinig met uiterlijk te maken. Het heeft vooral te maken met hoe je je voelt en wat jouw karakter is. Jouw uitstraling is een stukje van je innerlijk, van je persoonlijkheid wat je naar buiten toe draagt. Daar kun je niks aan kopen, wel wat aan doen. Een positief persoon zal een positievere uitstraling hebben dan een negatief persoon.

Persoonlijkheid
En je persoonlijkheid is ook niet te koop. Ben je het er niet mee eens? Werk er dan aan! Vind je het moeilijk om positief te denken? Vind je het moeilijk om namen te onthouden? Vind je het charmant als mensen oprecht geïnteresseerd zijn en zou jij dat ook wel willen? Allemaal punten waaraan je kunt werken, maar ze zijn niet te koop.

Welke dingen heb jij bereikt die je niet kunt kopen?