Lifestyle / Eten
Eten

Zo schotel je jouw lover een lekkere maaltijd voor (+WIN!)


Met de feestdagen voor de deur is het natuurlijk belangrijk dat je lekker voedsel op tafel kunt zetten. Maar we willen ook voor gezond gaan. Er komen al genoeg calorieën bij. Wij kookten lekker divers met de pannen van Tefal. 
 
Een stukje steak, verse roerbakgroenten en wat aardappeltjes erbij. Klinkt heerlijk toch? Goede ingrediënten zijn het halve werk als je gaat koken. Maar niet alleen de ingrediënten zijn belangrijk, ook je uitrusting helpt je om een watertandend lekkere maaltijd te serveren. Nu de feestdagen in zicht komen, zijn we al druk aan het bedenken hoe we de beste gerechten op tafel kunnen zetten. Of nog beter: deze week al voor jouw lover! Die maak je vast blij met een fijne maaltijd. Tefal helpt ons daar een handje bij. Zo kunnen we in hun pannen zonder boter of olie koken, zonder de ingrediënten aan te laten branden! 
 
 
Assortiment
Tefal heeft een heel assortiment aan pannen die je helpen bij het maken van de heerlijkste gerechten. Voor elk gerecht is er wel een pan die daar precies bij past. Perfect als je je schoonfamilie tijdens de feestdagen goed voedsel wil voorschotelen in plaats van een halfbakken maaltje. Tenzij jullie niet door één deur kunnen, dan laten we je vrij om ze zompige puree te geven.
 
Ga je echter voor kwaliteit, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een anti-aanbakpan. Zoals de grote tv-chefs altijd zeggen: lekker eten begint bij kwaliteit. Je wilt natuurlijk niet dat je sauzen een aangekoekte laag op de bodem vormen. De anti-aanbakpannen zijn vooral geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld pannenkoeken en eieren. Ook roerbakken kun je het beste doen in deze pannen. Het is even een investering, maar wel eentje waar je een lange tijd plezier van kan hebben. De pannen gaan namelijk twee keer zo lang mee, dus ze zijn het geld dubbel en dwars waard. De pannen van Tefal hebben ook allemaal een sterke en stabiele bodem. Want, wees eerlijk: wij hebben ons eten liever op ons bord dan op de grond. De 5-seconden-regel doen we niet aan.
 
Just like a pro: knapperige, gegrilde gerechten. Wil je hier voor gaan, dan kun je beter voor een keramische pan kiezen. Maar let wel op: keramische pannen zijn geen anti-aanbakpannen. Dat is iets waar de meeste mensen de mist mee ingaan. Keramische pannen zijn perfect voor roerbakken en dichtschroeien. Vooral rund en vis op de huid schroei je dicht, dus deze kun je het beste in zo'n pan klaarmaken. En wees niet bang om per ongeluk in de pan te krassen met je vork, want de keramische laag is krasbestendig. Dit wil je! Zeker als er druk op de ketel zit, zoals tijdens de feestdagen. 
 
 
Thermo-Spot
Vera vond maar apart dat je eventueel zonder boter of olie kan bakken. Hoe dan? HOE dan? Dus hebben we even bij Tefal gecheckt hoe dit precies werkt en hier komen de rode stippen in de pan in beeld. Deze stippen, die Thermo-Spots heten, geven de juiste baktemperatuur aan. Hierdoor blijven belangrijke voedingsstoffen behouden en krijg je dus alleen het beste en gezondste van je maaltje binnen. Dankzij de Thermo-Spots wordt koken dus gezonder gemaakt. 
 
En het verschil kun je ook echt proeven! Vera ging aan de slag met een Tefal inductiepan en bereidde een gerecht met vlees en ui. En het resultaat mocht er zijn: het vlees was mals, de ui wat knapperig en het smaakte heerlijk vers. Eigenlijk precies zoals het hoort, maar wat ze niet altijd voor elkaar krijgt.
 
Handige weetjes
Dit moet je wel even weten voordat je aan de slag gaat, want de pannen werken wel een tikkie anders dan 'normale' pannen. Als je boter of olie gebruikt moet je dit niet direct in de pan gooien als je hem op het vuur zet. Je moet de Thermo-Spot eerst effen rood laten worden, dan is de perfecte temperatuur bereikt en behaal je het optimale resultaat. Een ander handig weetje is dat je je pannen na het koken nooit direct mag afspoelen met koud water en dat ze ook niet in de vaatwasmachine mogen. Als je de pannen met de hand afwast, blijven ze het langste mooi. Ook kun je het beste met spatels van kunststof werken, omdat metalen spatels de bodem van de pan kunnen beschadigen. 

Met de keramische pan kun je verder ook nog goed flamberen (dat kunstje met vlammen in de pan dat je meestal te eng vindt om te proberen). Handig als je de chef wilt uithangen om indruk te maken op je gasten. De bodem van de pannen van Tefal wordt ook gelijkmatig verwarmd, waardoor je een egaal bakresultaat krijgt. Tot slot zijn alle pannen veilig in gebruik en voor het milieu. Is wel zo fijn, nietwaar?
 
 
Vera heeft - net zoals alle andere mensen op de aardbol - een hekel aan afwassen. Maar de Tefal pannen zijn makkelijk schoon te maken, omdat het eten niet blijft plakken. Zo kon ze na het eten in no time alweer op de bank ploffen voor een aflevering Expeditie Robinson. Met die pannen zal dus nog wel een poosje worden gebakken, denken wij zo. Ben jij ook op zoek naar deze pannen? Hier kun je ze kopen! 

Win!
Wil jij kans maken op één van deze pannen? Tefal geeft 5 keramische pannen en 5 anti-aanbakpannen weg. Vul, als je kans wilt maken op zo'n pan, de volgende enquête in en laat daar je e-mailadres achter. Je krijgt een mailtje als je hebt gewonnen.
 
 
Bak jij al met Tefal pannen?