Lifestyle
Lifestyle

Aha! Dit is dus de beste slaappositie

We kunnen ons niet voorstellen dat we als kinderen nooit naar bed wilden, want slapen is nu ons favoriete ding om te doen. Maar wist je dat je slaappositie je gezondheid kan bepalen? Dit is de beste positie om in te slapen!
 
Hoewel sommigen van ons buik- en rugslapers zullen zijn, is de meest voorkomende slaappositie op de zij. De foetushouding ligt nou eenmaal zo lekker, daar kunnen wij ook niets anders van maken. Maar wist je dat er blijkbaar een enorm verschil zit tussen op je linker- of rechterzij slapen? Er is zelfs één kant die beter is dan de ander!

 

Vertering
Volgens dr. John Douillard van LifeSpa kun je 's nachts het beste op je linkerzij slapen. Slapen op de linkerkant doet namelijk het meeste voor je gezondheid. Dat heeft een paar redenen. Allereerst verteert je lichaam al het gegeten voedsel veel beter als je op links ligt dan op rechts. Dit komt omdat er meer ruimte is in je maag om al het voedsel weg te voeren naar beneden. Dit zorgt ervoor dat je lekker kunt poepen als je 's ochtends wakker wordt.
 
Ten tweede maak je het je hart gemakkelijker als je op je linkerzij slaapt. De aorta, een grote lichaamsslagader bij je hart, buigt af naar links en daarna naar beneden. Als je dus op links ligt, kan je hart beter en effectiever pompen, omdat het bloed neerwaarts stroomt. Vergelijk het met traplopen: we weten allemaal dat naar beneden gaan altijd gemakkelijker is dan naar boven. 
 
 
Klittenband
Eigenlijk moet je dus altijd op je linkerzij gaan liggen als je in bed kruipt. Op die manier zorg je ervoor dat je gedurende je nachtrust je lichaam de mogelijkheid geeft om al je voedsel goed te verteren en je bloed goed rond te pompen. Blijf je de hele nacht op je linkerzij liggen? Waarschijnlijk niet. Maar hé, je kunt jezelf altijd nog met klittenband vastplakken op je linkerzij. Dan weet je zeker dat je nergens heengaat. 
 
Slaap jij het liefst op je linker- of rechterzij?