Seks & relaties / Relaties
Relaties

Mannen met een hond zien we eerder als potentiële lover


We zijn blij verrast als onze date met een bosje bloemen aankomt zetten, wanneer hij de deur voor ons openhoudt of als hij spontaan de rekening betaalt. Maar we zijn pas echt geïmponeerd als hij zich ontfermt over dit huisdier.  

Hij krijgt er zeker bonuspunten voor als hij je spontaan mee uiteten neemt, je complimenteert over je nieuwe kapsel of wanneer hij zijn best doet om je vriendinnen te leren kennen, maar onze harten smelten vooral wanneer hij een hond heeft!

Kat vs. Hond
Dat je ons bij elkaar kunt rapen wanneer we een man met een babyhond of -kat zien, is algemeen bekend. Daar is niet eens een onderzoek voor nodig. Maar uit onderzoek van de University of Nevada is gebleken dat het hebben van een huisdier veel kan zeggen over een toekomstige lover. Het hebben van zowel een kat als een hond laat zien dat de persoon in kwestie in staat is om voor iemand te zorgen.

Maar (uiteraard is er weer een maar), uit het onderzoek is naar voren gekomen dat mannen die een hond hebben, worden gezien als iemand die beter in staat is voor iemand te zorgen dan mannen die een kat hebben. Volgens antropoloog professor Peter Gray, leider van het onderzoek, komt dat omdat honden meer zorg nodig hebben dan katten. “Als we op reis gaan, kunnen we katten langer alleen laten in vergelijking met honden”,  verklaart hij aan ReviewJournal.

Klapperende eierstokken
Maar het heeft ook een beetje te maken met voortplantingsdrang. We willen niet overkomen als een crazy dog lady, maar we zien honden toch vaak als een lid van het gezin. Als wij zien dat een man goed voor zijn hond (of kat) zorgt, zien we dit als graadmeter hoe hij het later met onze koters zal doen.

Voor het onderzoek werden 1200 mannen en vrouwen aan de tand gevoeld over hoe belangrijk zij het vinden dat hun potentiële partner van huisdieren houdt. Voor vrouwen bleek het nog een beste dealbreaker te zijn. Zo gaf 75 procent van de vrouwen aan dat zij niet met iemand zou willen daten als hij niet van huisdieren houdt. Voor mannen maakte het wat minder uit. Zo’n 50 procent zou het een afknapper vinden.

Vind jij het belangrijk dat je lover van huisdieren houdt?