Lifestyle / Wonen
Wonen

Snoepgoed dat terug moet komen

De dag dat jij het snoepgoed van vroeger vergeet breekt nóóit aan. De smaak van Lange Jan neemt je terug in de tijd. Als we een tijdmachine hadden zouden we bakken snoepjes inladen, want deze moeten wat ons betreft terugkomen.

Vroeger hadden we dinosauruschips en Spice Girl-koekjes. Wij weten precies waarom lange mensen Lange Jan worden genoemd, want ook die had je vroeger. Jongens, wat is er met ons snoepgoed gebeurd? Waar kunnen we de Lange Jans, diamantlolly’s, cocacolapoeder en ga zo maar door vinden? Vraag het aan de puisterige, bebeugelde supermarktmedewerker en hij zal louter antwoorden met een glazige blik in zijn ogen die duidelijk weerspiegelt dat hij geen idee heeft waar jij het over hebt. Supermarktmedewerker, déze snoepjes (en chippies) willen we weer in de schappen!


Dinosauruschips
Croky had verschillende soorten dinosauruschips. En lekker dat die dingen waren. Man o man, we zouden er best wat voor over hebben om zo’n Croky dinosaurusjes ons waffeltje binnen te laten wandelen.

Lange Jan
Zien we hem onder het hoofd (i.p.v. over het hoofd, snappie?)? Wat is dit? Waaarom hebben we geen Lange Jan meer? Potverdikkeme, die dingen waren lekker. Prop hem in zijn geheel in je mond en probeer er dan nog eentje bij te stoppen. Altijd een goed idee.

Lolly’s met een suikerlaagje
Wie kent de lolly’s met een suikerlaagje eromheen nog? Je had ze in alle kleuren en de groene waren het lekkerst. Dat is geen mening overigens, dat is een feit. Maar verder willen we je niks opdringen. Eerst lik je het suikerlaagje eraf en dan neem je een nieuwe waarbij je precies hetzelfde doet. Zo simpel is het. Want ja, dat suikerlaagje deed het hem, en er zaten er genoeg in de zak, dus waarom zou je de lolly helemaal opeten als de suikerlaag het lekkerste onderdeel is?


Spice Girl-koekjes
Iets met chocolade. De smaak van Spice Girl-koekjes kunnen we ons nog pre-cies voor de geest halen. Maar hoe zo’n koekje nou precies in elkaar stak? We have no idea. Lekker waren ze wel, want anders zouden we niet het hele pak achter elkaar leeggegeten hebben.

Diamantlolly’s
Potverdorie, waren wij even wekelijks verloofd met onszelf. Wekelijks prijkten we met een knoeperd van een diamant aan onze vinger. Tot we hem hadden opgesnoept, dan waren we weer vrijgezel.

Snoepschelpjes
Ken je die nog, van die plastic schelpjes met een kwakje hard snoep erin? Die precies in je gehemelte passen en zodat je met je tong over het snoepje kunt blijven wrijven. Mmmjúm!

Cocacolapoeder
Dit potje heeft precies de grootte van de omvang van je tong. Je kan je tong en precies in drukken en daarmee al het poeder als een cameleon naar binnen lebberen.

Vind jij het oké dat de maatschappij ons heeft voorgesteld aan verschillende soorten snoep die we vervolgens nóóit meer kunnen proeven?