Deze tekeningen laten zien hoe het is om vrouw te zijn

Lifestyle door Anniek

Vrouwen onbegrijpelijke wezens? Welnee! We zijn juist heel makkelijk! We zingen graag luidkeels mee met liedjes en kunnen 's ochtends niet opstarten zonder koffie. Deze tekeningen laten precies zien hoe het is om vrouw te zijn.
 
Vrouwen weten precies hoe het eraan toegaat als we thuiskomen: de beha gaat uit en de muziek gaat aan. Even lekker ontspannen op de bank met een wijntje in je hand doet wonderen voor je humeur, zeker als je een zware dag hebt gehad. Zie je mannen, zo moeilijk zijn wij helemaal niet! En de kerels die dat wel vinden, moeten maar even de strips van illustratrice Agustina Guerrero bekijken. Deze tekenares weet namelijk precies hoe het is om vrouw te zijn - en dat laat ze op de beste manier mogelijk zien!
 

Bron
 
Begint 'Single Ladies' van Queen B te spelen, dan weet je wel hoe laat het is. De kleren gaan uit (want we hebben bewegingsvrijheid nodig) en we showen onze beste moves. Nou ja, showen... Het liefst dansen we als er niemand thuis is, want we zijn niet altijd even sierlijk en vloeiend als Beyoncé herself. Maar dat geeft niet, zolang we maar lekker kunnen dansen!
 
Bron
 
We verzinnen graag smoesjes om niet naar de sportschool te gaan, want daar hebben we toch helemaal geen tijd voor? We moeten op stap met vriendinnen en seksen met onze partners. Dat sportschoolabonnement is gewoon voor de sier. En als we dan op het strand liggen, tja... Dan verzinnen we de beste excuusjes. 
 

Bron
 
Wat het beste is aan thuiskomen? Dat je beha uit mag natuurlijk! Freedom!
 

Bron
 
De grote voor- of najaarsschoonmaak staat altijd in het teken van oude kleding weggooien. Hoewel, weggooien... Het komt erop neer dat we alles uit onze kast trekken, een hele modeshow houden en vervolgens alles weer terugleggen. Want stel dat je die ene gele trui nou tóch nog een keer aan wilt doen? Dream on, girl.
 
Bron
 
Het ene moment zijn we enorme feministen die trots zijn op het vrouwelijke ras, het andere moment zien we iemand lopen die fitter, knapper of slanker is dan onszelf en bedenken we gemene opmerkingen. Ach, zo gaat het nou eenmaal.
 
Bron
 
We weten niet hoeveel posters we al hebben opgehangen tijdens onze zoektocht naar vermiste sokken, maar we kunnen het niet meer op twee handen tellen. Zelfs als we niets anders in de wasmachine doen dan twee sokken, komt er maar eentje heelhuids uit. Waar die ander heen gaat is een mysterie en wij vrouwen worden er knettergek van!
 
Wil je meer van dit soort strips zien? Neem dan een kijkje op de website van Agustina Guerrero. Haar tekeningen zijn echt hilarisch!

Herken jij jezelf in deze strips?