Lifestyle / Eten
Eten

Cranberry cheesecake, het beste idee ooit!


Dus jij maakt vandaag het dessert? Nou, dat hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Je kunt natuurlijk voor een bolletje ijs gaan, maar waarom maak je niet gewoon deze verrukkelijke cranberry cheesecake? Succes gegarandeerd! 

Deze relatief gezonde cranberry cheesecake die we op Foodness.nl vonden is geknipt als lekker toetje! Gewoon, omdat het kan. Kijk je mee voor dit lekkere recept? 


Dit heb je nodig voor de bodem:
- 150 gram amandelmeel
- 80 ml kokosolie (of 100 ml roomboter)
- 150 gram havermeel
- 100 gram dadels

Dit heb je nodig voor de vulling:
- 150 gram gedroogde cranberry's
- 250 gram rood fruit
- 250 gram ricotta
- 750 gram Griekse yoghurt
 -2 eieren
- 6 eetlepels kokosbloesemsuiker

Dit moet je doen:
1. Zorg dat je de oven voorverwarmt op 160 graden Celsius.

2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine, blender of hak ze fijn en door elkaar met een scherp mes. Kneed als laatste de zachte roomboter of gesmolten kokosolie er doorheen.

3. Bekleed de bodem van een springvorm met een stuk bakpapier.

4. Druk het mengsel voor de bodem aan in de springvorm totdat de hele bodem bedekt is. Bak de bodem alvast 15 minuutjes in de oven.

5. Maak in de tussentijd de vulling. Meng hiervoor de ricotta, Griekse yoghurt, kokosbloesemsuiker (of gebruik 6 eetlepels honing in plaats van kokosbloesemsuiker) en eieren tot een glad beslag. Schep vervolgens de cranberry’s en het diepvriesfruit erdoor.

6. Haal de springvorm met de bodem uit de oven en verdeel de vulling erover. Bak de cheesecake in z'n geheel nog 50 minuten in de oven, nog steeds op 160 graden Celsius.

7. Laat 'm afkoelen en eet ‘m zo snel mogelijk (gewoon, omdat je toch niet kunt wachten als deze klaar is) met wat extra vers fruit erbij, want dat is lekker. Wil je hem liever even bewaren? Zet ‘m dan in de koelkast - de volgende dag is je cheesecake nóg lekkerder! 

Enjoy!