Dingen die we allemaal doen in de paskamer

Mode & trends door Sabine
Shoppen kunnen we als de beste! We vissen binnen een mum van tijd tig broeken, shirtjes en blousejes uit de rekken. Maar die potentiële nieuwe kledingstukken zullen we toch moeten passen. En deze dingen doen we dan in de paskamers:

 
Je zou denken dat we een paskamer alleen gebruiken om te kijken of we het kledingstuk een beetje appetijtelijk vinden staan en of het ook comfortabel  zit. Maar we gebruiken een kleedkamer ook gerust als fotostudio. Ja, selfies van jou in je eventueel nieuwe aanwinst moeten worden geappt naar vriendinnen. En ook deze dingen doen we in de paskamer:

Voordat we ons superranke perfecte (kuch kuch) lijf in dat jurkje kunnen wurmen, rukken we eerst extreem hard (alsof dat helpt) aan het gordijn om het kleedhokje goed af te sluiten. Maar toch hangt het gordijn er altijd zo raar bij waardoor de buitenwereld alsnog naar binnen kan spieken. Great.Je stuntelt toch zeker een halve minuut met de kledinghanger en dat ene shirt want je krijgt ‘m d’r niet vanaf.

Bij het passen van een broek bid je dat niemand je afzichtelijke paarse sokken ziet. Of je grote teen die door je sok is heen gesleten.

Je trekt iets over je hoofd waarvan je bij het insteken van je armen al voelt dat het eigenlijk te strak is. Maar je wilt toch weten hoe het staat. Onder het mom: de aanhouder wint, trek je ‘m toch aan. Gevolg: je krijgt het niet meer uit. (En dat terwijl het kledingstuk ook nog eens afzichtelijk stond.)  

Je houdt je buik in om te zien hoe je eruit zou zien in dat ene item voor het geval je er toch nog in slaagt een paar kilo af te vallen.

Daarna laat je je buik extreem hangen om te kijken of je ‘m ook nog zou passen als die afvalpoging finaal mislukt.

Én je gaat op het krukje in de hoek zitten om te kijken hoe erg je buikvetjes ophopen in dat shirt.

Je laat per ongeluk lippenstift- of foundationvlekken achter op die witte blouse die je te ruig weer over je hoofd trekt omdat je die voor geen meter vond staan.

Je bent bang dat een of ander klein kind zomaar je gordijntje opentrekt wanneer je hem of haar hoort brullen naar z’n moeder.

Je voelt die angst sowieso altijd wanneer je beha’s past. Een vergissing is zo gemaakt, maar dan sta je daar wel even in volle glorie.

Je bekijkt jezelf in alle drie spiegels die in de paskamer hangen en bedenkt je dat je rechter spiegelbeeld er veel beter uitziet.

Je maakt selfies. Heel veel selfies.Je maakt ook foto’s van jou in de desbetreffende outfit en appt deze naar je vriendinnen met de vraag of het wat is.

Je neemt dan ook meteen de tijd om wat appjes te beantwoorden.

Je kunt wel huilen wanneer het paskamerlicht je duidelijk maakt dat je je wenkbrauwen bij thuiskomt méteen moet epileren.

Je eet snel even een mueslireep. Zo midden in de winkel eten, vind je ook geen porum, maar je hebt echt hele erge honger!

Je hangt iets snel weer op de hanger wanneer je er per ongeluk een klein beetje bent uitgescheurd. Oeps.

Welke dingen doe jij altijd in de paskamer?