Tekenen dat je een gierige Nederlander bent

Lifestyle door Anniek
Wij Nederlanders zijn een gierig volkje. We houden ervan als dingen gratis zijn en we draaien elk dubbeltje op z'n kant. Ontken het maar niet, je weet dat het zo is. Hier zijn de tekenen dat je een gierige Nederlander bent.
 
1. Gratis staat voor jou gelijk aan graaien.
 
2. We gaan los met de uitverkoop. En ook alleen met de uitverkoop, want normaal gesproken is alles veel te duur.
 
3. Cadeautjes zien we graag komen, maar wat minder graag gaan. Weet je wel hoe duur een cadeautje überhaupt is?
 
4. Wil je iets bestellen maar komt er €5,95 bij aan verzendkosten? Dan is de kans groot dat je afhaakt, want dat is toch belachelijk?
 
5. Bij de koffie hoort een koekje, maar je biedt er niet meer dan één of twee aan.
 
Bron
 
6. Een rondje geven doen we graag, maar alleen als iemand anders het daarna doet. Anders ben jij straks de enige die de hele tijd geld uitgeeft en dat is niet eerlijk.
 
7. Als je iets voor iemand betaalt stuur je meteen netjes de rekening door. En heb je het de volgende dag nog niet terug, dan informeer je er beleefd maar dringend naar.
 
8. Met uit eten gaan wordt de rekening met een rekenmachine netjes door het aantal personen gedeeld. En vervolgens wordt er heel lang over gedaan om uit te vogelen hoe er wordt betaald.
 
9. Je loopt drie keer langs een standje met gratis dingen. Want gratis.
 
10. Suiker en zoetjes neem je mee uit een café, want die kun je thuis ook nog wel gebruiken. En shampooflesjes en bodylotions uit een hotel verdwijnen ook in je tas.


 
11. Je geeft geen fooi als je uit eten bent geweest, want jij bent ook maar een arm persoon.
 
12. Je vindt jezelf niet gierig, maar zuinig.
 
13. Je doet de deur niet open als je ziet dat er een collectant staat, want dan moet je iets geven en je weet niet waar het terecht komt.
 
14. Je vraagt benzinegeld als je iemand ergens naartoe rijdt.
 
15. Als er klussers bezig zijn bij je huis bied je ze alleen water of koffie aan en geen koekje. Ze zijn er immers om te werken.
 
En, ben jij een gierige Nederlander?