Lifestyle
Lifestyle

Dingen die wat ons betreft in 2015 mogen blijven


Goede voornemens… Bla. Bla. Bla. Weet je wat een goed voornemen is? Het jaar detoxen. Laten we al het afval uit 2015 lekker daar laten en ons focussen op de mooie dingen. Weg met muggen, make-up shapen en korte, pittige kapsels. Amen.

Het was oud en nieuw 2014-2015, je knipperde nog geen drie keer met je ogen en patsboem: het was alweer 2016. Totdat je de jaaroverzichten nakijkt: dan zie je toch ineens dat er best veel is gebeurd de afgelopen twaalf maanden. Maar hé, ho, niet álles hoeft mee naar 2016. Nee, nee, nee! We kunnen wel wat dingen bedenken die een stuk beter staan in 2015 en die daar voor altijd en eeuwig mogen blijven. Wat dacht je van…


1. Muggen, wespen, spinnen en alle andere irritante, al dan niet vliegende, insecten.

2. Gezichten die net zo lang zijn geshapet en gedaan totdat ze een Rembrandtwaardig karakter hebben. Laat dat shapen maar lekker in het vorige
jaar hangen.

3. Te veel highlighter geeft eerder de indruk dat je een tikkie te lang op skivakantie bent geweest dan dat je er zo’n lekker fris koppie van krijgt.

4. Hoewel ze onze buikspieren in uiterst goede conditie houden en briljante content vormen op één van de meest bekende Facebook-pagina’s van Nederland, zien we ook de huisvrouwen met een kort pittig kapsel liever niet meer terug.

5. De alleenstaande knot (zoals we hem voor het gemak maar even noemen): dat oh-nee-toch-niet-helemáál-kort-geschoren-koppie met louter een plukje drolvormig haar on top.


6. Onnatuurlijk matte lippen. Put the glow back on track. Alsof al het leven uit je lippen gezogen is, zo lijkt het wanneer het door en door mat is.

7. Kylie Jenner-lippen. En eigenlijk alles met Kylie Jenner. En met de rest van de familie. Laat de Kardashians/Jenners maar lekker lummelen in 2015 en laat 2016 acclimatiseren van dat tijdperk.

8. Alle niet-originele hashtags. Laten we van 2016 #hetjaarvandeoriginelehashtags maken. #datisleuk

9. Gelletjes en troepjes voor je intieme zone, want dat is kutspul. Het is niet goed voor het paradijs tussen je benen, want het maakt meer kapot dan je lief is.

10. Grijs haar: hallooo, je bent geen oma.


11. Gekleurd haar. Hallooo, je bent ook geen 18 jaar meer.

12. Superfoods die geen superfoods zijn. Stop, nog niet aanvallen: we bedoelen louter de producten die je beduvelen. Eten dat echt goed voor je is zullen we nooit de grond in boren.

13. De selfiesticks. Punt.

14. De aardbei-ananas. Leer keuzes maken: eet óf een aardbei óf een ananas. Overigens zien die dingen er alleen maar uit als een aardbei en smaken ze alleen maar naar ananas. Het is een kwestie van geldklopperij.

15. Foto’s maken van je eten. Wij maken ons hier echt super schuldig aan. Maar het is dan ook uit zelfbescherming dat we dit beter kunnen achterlaten. Het is zo zonde van al dat afgekoelde eten dat je dan veel minder kunt waarderen omdat het minder goed smaakt. Laten we iets nieuws introduceren: een foto van een leeg bord en dan vertellen hoe lekker het was!

Wat mag er van jou wel achterblijven in 2015?