Yes: vrouwen zijn beter achter het stuur!

Relaties door Anniek
"Ik kan veel beter rijden." Een uitspraak van elke man ooit. En hoewel we laatst schreven dat mannen wel een beter richtingsgevoel hebben, hebben we nu toch ook goed nieuws voor vrouwen: wij blijken beter te zijn in autorijden! 
 
Zijn jij en je vriend het nooit eens over wie er moet rijden naar dat ene feestje aan de andere kant van de stad, omdat jullie er allebei van zijn overtuigd dat jij de betere chauffeur bent? Dan heb jij vanaf nu wetenschappelijk bewijs, want vrouwen blijken beter achter het stuur te zijn dan mannen. Yes!
 
 
Honda
Een Britse verzekeringsmaatschappij heeft onderzocht welke personen het beste kunnen autorijden gebaseerd op geslacht, baan en zelfs kleur van de auto. Ze kwamen erachter dat vrouwelijke software ontwikkelaars van middelbare leeftijd het beste presteerde achter het stuur. Helaas mannen, om dit wetenschappelijke bewijs kunnen jullie niet heen. 
 
De maatschappij keek ook naar in welke auto's mensen beter of slechter gaan rijden. Het blijkt dat rode Honda's ons veranderen in ware Formule1-coureurs en dat mensen in Audi's het er het slechtst vanaf brengen. En natuurlijk heeft het ook allemaal wat te maken met hoeveel rijervaring je hebt. Maar laten we alleen focussen op het positieve, namelijk dat wij vrouwen beter kunnen rijden. Maar stiekem wisten we dit al, toch dames?
 
Rijd jij beter dan je partner?