Lekker: zoenen is goed voor je gezondheid

Relaties door Anniek
Een lekkere smakkerd of een kuis kusje... Wat je voorkeur ook is, blijf het vooral doen! We wisten dat lekker lebberen goed voor je is, maar dat een partijtje tongworstelen zoveel voordelen heeft, hadden wij ook niet verwacht!
 
Je hoeft niet veel moeite te doen om ons over te halen om een partijtje te zoenen. We're all in! Lekker met je lover een beetje vozen doet wonderen voor je humeur. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen zijn aan even lekker lebberen? Wij zetten ze voor je op een rijtje!


 
Zoenen is goed voor je tanden
Poetsen, flossen en stoken; jij doet er alles aan om je tandjes gezond en wit te houden. Maar wil je wat extra's doen, ga dan een paar minuten tongen. Door het zoenen word je speekselproductie gestimuleerd en dat zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën in je mond en tandplak verwijderd worden.
 
Zoenen verbrandt calorieën
Wij gaan liever voor een potje zoenen dan een potje sporten. Onszelf twee uur lang in het zweet werken in de sportschool? No thanks! Maar twee uur lang tussen de lakens tekeer gaan en de tongen laten draaien zien we wel zitten. Met zoenen verbrand je twee tot zes calorieën per minuut, dus een kwartiertje zoenen verbrandt dat stukje chocolade dat je hebt gegeten wel. 
 
Zoenen is goed voor je immuunsysteem
Zoenen is niet altijd heel hygiënisch, dat weten we inmiddels wel. Maar als je vaak genoeg zoent, bouw je weerstand op tegen bacteriën en virussen. Kom maar op met die winter, wij kunnen er tegenaan!


 
Zoenen vermindert stress
Is er iets rustgevender dan in de armen van je lover liggen als je gestrest bent? We think not. Maar wil je nóg meer ontspannen, steek dan even jouw tong in zijn mond. Uit een onderzoek uit 2009 is gebleken dat kussen het stresshormoon cortisol doet afnemen. Sleur je lover dus even mee als je overspannen bent, misschien houd je het dan iets langer vol.
 
Zoenen helpt tegen allergieën
Loop jij het hele jaar lang met zakdoeken in je neus omdat je last hebt van allergieën? Zoenen is misschien wel dé oplossing! Uit een Japans onderzoek bleek dat stelletjes die een halfuur zoenden minder immunoglobuline hadden. Dit is de proteïne die de symptomen van een allergie opwekt. Dus mondjes open en oogjes dicht, want het is tijd voor een zoensessie!
 
Ben jij ook zo'n fan van zoenen?