Beauty / Lichaam
Lichaam

6 behafouten die (bijna) elke vrouw maakt

Het eerste wat we doen wanneer we thuiskomen, is onze beha in de hoek smijten. Uit dat rot ding. Toch zijn we heel erg dankbaar dat hij overdag de boel op z’n plek houdt. Maar ondertussen zorgen we helemaal niet goed voor onze beha.

Het was deze zomer opeens superhot om zonder beha over de straten te paraderen, om alles maar te laten hangen en doorschijnen. Ons niet gezien hoor, wij weten niet wat we zonder onze boezemvriend moeten. Toch zorgen we lang niet altijd zo goed voor onze tettenhouder. Deze fouten maken we bijna allemaal wel.

Te lang niet wassen
Laten we maar beginnen met een confronterende vraag: hoe lang is het geleden dat je je beha die je nu draagt hebt gewassen? Heel eerlijk? De meeste dames dragen een beha toch al snel twee weken voordat ze ‘m eens wassen. Na drie tot vier dagen dragen, kun je ze het best toch in een sopje zetten.

 
Meteen het binnenste bh-haakje gebruiken

Als je net een nieuwe beha hebt, gebruik dan altijd het buitenste haakje. Gebruik je niet het buitenste haakje omdat dat te los zit? Dan heb je een verkeerde maat gekocht. Beha’s rekken namelijk altijd wat uit als je ze gaat dragen. De binnenste haakjes zijn dus bedoeld om je beha weer strakker te kunnen dragen wanneer dit gebeurt.
 
Je beha’s dubbel vouwen als je ze opruimt
Vouw jij je beha altijd dubbel als je ‘m wilt opruimen, ‘want dan passen die cups zo mooi in elkaar’? Stop daar dan onmiddellijk mee. Als je dit doet, verpest je de vorm van je (voorgevormde) cup. De randen van de cups gaan hierdoor namelijk naar voren staan. En dat staat écht niet mooi onder dat nauwe shirtje.

De verkeerde behamaat
Als we de behaonderzoeken mogen geloven, draagt een groot gedeelte van de vrouwen een verkeerde behamaat. Zo jammer, want de juiste beha kan je figuur een stuk beter doen uitkomen. Tip: heb je tijdens het passen het idee dat een cup net wat te groot is? Verstel dan de behahandjes. Zet ze wat strakker en je zult zien dat de cups zich beter rond je borsten vormt.  


Te lang dragen
Wanneer je een beha twee dagen achter elkaar draagt, ben je eigenlijk al fout bezig. De rek gaat hierdoor te snel uit je beha. Trek het liefst een andere beha uit de kast en wissel ze af. Je beha wordt namelijk altijd wat uitgerekt wanneer je ‘m draagt en de elasticiteit wordt pas herstelt wanneer je je beha een dag niet draagt.  

Beha’s zomaar in de wasmachine gooien
Als we ergens een hekel aan hebben, is het wel de was doen. Beha’s wassen is een nog ergere ramp. Het liefst pleuren we die gewoon in de wasmachine, maar dat is echt een heel slecht idee. Hierdoor beschadig je je beha. Was beha’s met padding liever met de hand en stop beugelbeha’s in een waszakje voor je ze in de wasmachine doet. En als je ‘m echt gewoon nonchalant in de wasmachine wilt gooien, sluit je beha dan. Zo kunnen de haakjes geen gaten veroorzaken in fijne truitjes en verbuigen de haakjes ook niet.

En? Ben jij guilty?