Bewezen: zieke mannen voelen zich écht slechter

Lifestyle door Mariëlle

‘Jezus man, zeur niet zo. Alsof wij vrouwen niet weten hoe het is om ziek te zijn.’ Ho, stop! Misschien mogen we toch niet zo snel oordelen, want onderzoek heeft uitgewezen dat mannen zich toch niet zo aanstellen als ze ziek zijn.
 
Mannen hebben de stempel dat ze alleen maar janken als ze ziek zijn. Eigenlijk kunnen ze al lang niks meer goed doen als ze te grazen worden genomen door de verkeerde bacillen. Allemaal door die ene stempel. Mannen zeuren misschien ook wel harder dan vrouwen. En terecht. Wist je dat ze ook écht zieliger zijn? Zij hebben er écht meer last van als ze ziek zijn dan wij. Mannen voelen zich écht slechter met een griepje op zak dan vrouwen.
 

Bron
 
Op de Amerikaanse John Hopkins University is een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de mate waarin griep wordt ervaren door mannen en vrouwen, zo meldt HLN.be. Uit het onderzoek is gebleken dat griep voor mannen heftiger aanvoelt dan voor vrouwen. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen beschermt ons namelijk tegen de agressieve symptomen van griep en die bescherming hebben mannen niet. 
 

Bron
 
Griep ontstaat namelijk doordat het (moeilijk woord:) influenza A-virus zich vermenigvuldigt in onze cellen. Maar bij vrouwen zit er een beperking op die vermenigvuldiging door dat heerlijke vrouwelijke hormoon dat wij bij ons dragen. Bij mannen zit die beperking er niet op en daardoor hebben ze veel meer last van, wat wij noemen, een 'simpel' griepje.
 

Bron
 
Ongetwijfeld speelt ook mee dat de pijngrens bij mannen een stuk lager ligt dan bij vrouwen, waardoor mannen sowieso meer en sneller pijn ervaren. Wij vrouwen moeten namelijk een kind uit ons lichaam kunnen knallen. Iets dat mannen nooit zouden overleven door de hoeveelheid pijn. 
 
Arme schaapjes. Ga jij je vent nu beter verzorgen als hij ziek is of raakt hij de reputatie van aansteller niet meer kwijt?