Dingen die je ouders echt niet hoeven te weten

Vrije tijd door Sabine
Vooral toen je nog een ukkie was, deelde je alle details van je leven met je ouders. Wat je op je boterham had gesmeerd en welk jongetje je wel lief vond. Maar nu je groter bent (oké: ouder), hou je heel wat dingen voor jezelf.

 
Je bent je ouders hartstikke dankbaar dat ze je hebben opgevoed tot het fijne dametje dat je nu bent. En je luistert natuurlijk altijd naar je ouders, zeker wanneer het jou uitkomt. Die les die je moeder je leerde over praten: spreken is zilver, zwijgen is goud, pas je regelmatig toe, sommige dingen hoeven je ouders gewoon niet te weten. Over deze dingen houd je bijvoorbeeld je lippen stijf op elkaar!

Met hoeveel mannen je in bed hebt ‘gelegen’. De handen lagen toen natuurlijk niet boven de dekens.

Dat je überhaupt seks hebt.
 


 

Hoeveel je nieuwe schoenen je daadwerkelijk hebben gekost. Dat was toch wel het dubbele van wat je je ouders hebt wijsgemaakt.  
 
En hoeveel centen je spendeert aan de kapper. Dat chique adresje waar je naartoe gaat, vraagt nu eenmaal meer dan de thuiskapper die je vader altijd voorziet van een strak kapsel.
 
Hoeveel geld er echt op de spaarrekening staat. En ja, het is minder dan je ouders denken.
 
Dat je vriend weleens een nachtje in de cel heeft doorgebracht. Dat dat was omdat hij in een dronken bui een agent had beledigd, ga je ze al helemaal niet vertellen.
 
Dat jij degene was die je vaders auto in de prak heeft gereden en niet je broer zoals je ouders vermoedden.
 
Dat je die gouden ring nooit draagt omdat je ‘m simpelweg kwijt bent. En niet omdat je ‘m alleen omdoet tijdens special gelegenheden.
 
Dat je weleens een pilletje hebt genomen tijdens een feestje.

Dat je regelmatig een kater hebt.
 
Dat je weleens gescharreld hebt met die ene collega van je vader. Jouw verdediging: hij was écht heel knap.


 
Dat je aan het einde van de maand boterhammen met pindakaas eet als avondeten omdat je tóch niet helemaal kunt rondkomen. Maar dat heeft natuurlijk helemaal niets te maken met die nieuwe kleding die je hebt aangeschaft.
 
Dat je hun trouwdag bent vergeten en snel meedoet met het cadeau dat je attente zus voor ze heeft gekocht.
 
Dat je de planten van je moeder helemaal vergeten bent te wateren tijdens hun vakantie en dat ze niet zijn doodgegaan door de ‘snikhete zomer’.
 
Welke dingen vertel jij niet aan je ouders?