5 dingen die je nooit tegen een vrouw moet zeggen

Lifestyle door Mariëlle

Soms kun je maar beter je mond houden tegen iemand met een vayaya. Mensen met twee X-chromosomen kunnen niet altijd elke woordelijke uitspatting waarderen. Denk het alleen. Maak er geen spraakwater van, dat is beter voor iedereen. Echt!

Als je een wezen met het vrouwelijk chromosoom chagrijnig wilt hebben zijn er een paar dingen die je vooral moet zeggen. Als je de volgende dingen zegt, krijg je de bom wel aan het barsten. De volgende dingen moet je namelijk nooit tegen een vrouw zeggen.


1. Dat je niet met chocolade of chips mag ontbijten

Als je geen fatsoenlijk ontbijt in huis hebt, wil het weleens gebeuren dat je hand per ongeluk in een zak chips terechtkomt of dat er bij toeval een blokje chocolade in je mond belandt. Hé laten we eerlijk zijn, een blokje chocolade schijnt evenveel energie (calorieën) te bevatten als een bruine boterham. Dus zo'n gekke gedachte is het niet. Toch lopen er verschijningen op deze wereld rond die vrouwen graag de les willen lezen als het op dit soort omstandigheden aankomt, omdat het niet goed zou zijn. Ja doei, dat werkt toch averechts?

2. Betweterig doen

Dit zei ik toch... Zie je wel... Bloedirritant. Als je iets tegen beter weten in doet, dan weet je heus wel dat het niet werkt, maar je moet het eerst met eigen ogen zien voordat je de optie volledig wilt uitsluiten. Betweterig gedoe is dan niet welkom. En op de bevestiging dat de betweter gelijk heeft zit helemaal niemand te wachten.


3. Dat vrouwen mooier zijn als ze geen make-up dragen

Massa's mannen die denken dat ze vrouwen mooier vinden als ze geen make-up dragen. Maar ze zitten er naast. Teveel make-up is lelijk. Maar zo lang een vrouw niet teveel make-up draagt, schijnen mannen al snel te denken dat moeder natuur ze heeft geboetseerd zoals ze er zonder teveel poespas op hun gezicht uitzien. Laat ze lekker in die waan, maar als je een avondje los wilt gaan met je plamuur en oogpotlood moeten ze niet aan komen kakken met argumenten dat je er veel mooier uitziet zonder make-up, want dat is gewoon niet zo. Niet dat je dat wilt bewijzen... iets met ego.

4. Een vrouw achter het stuur is bloed aan de muur

Waag het niet om te zeggen dat vrouwen niet kunnen autorijden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen beter kunnen autorijden dan mannen. Logisch, wie voelt zich nou veilig met dat roekeloze rijgedrag van mannen die veel te goed weten waar het gaspedaal zit. Liever wat minder avontuur in de auto.

5. Het enige recht van een vrouw is het aanrecht

In tijden dat de emancipatie zo hardnekkig in de maatschappij is vastgeroest dat mannen zelfs in rokken en leggings zijn gesignaleerd op verschillende catwalks (lees: Bas Kosters), is de term 'het enige recht van de vrouw' simpel gezegd not done!. Hoewel we niet kunnen ontkennen dat vrouwen zich vaak thuis voelen in de keuken hoeft dit nou niet meteen uitgesproken te worden.

Met welke uitspraken hoeven mensen bij jou niet mee aan te komen zetten?